Wpis z mikrobloga

@Khaine: Fajnie, że zaczyna się jakaś walka ;).
Mało obchodzi mnie, że jakaś karta jest lepsza od innej (która miała być 2 razy lepsza).
Im więcej razy AMD będzie lepsze od NVIDIi, tym lepiej chyba dla nas? Ja tam wolę, żeby obie firmy miały coraz "ciekawsze oferty" etc..., mój portfel zapewne będzie z tego zadowolony ;).
  • Odpowiedz
@Himiodzio: Ja mam zawsze czerwono w kompie, bo nie trawię nVidii i ich polityki. Proc mam niestety Intela, bo AMD nie miało niestety nic godnego uwagi. Trochę kisnę momentami jak mój teoretycznie stary R9 290 nadal radzi sobie spokojnie ze wszystkim i ostatnimi czasy przegania niekiedy GTX 970 w testach.
  • Odpowiedz
@Khaine: Ja lubię zasadę "wymieniaj kompa wtedy kiedy potrzebujesz" :D :D.
Tak właśnie dotrwałem 6 lat z GT430 ;) (proc AMD), teraz przesiadka na GTX1080 i kolejne X lat odpoczynku ;).
Jeśli AMD fajnie ruszy w nowym roku, to czemu by tu za kilka lat nie zamienić karty na coś innego niż NVIDIA (licząc, że będą fajnie się trzymali).

Najbardziej jestem ciekaw jak będzie z tym DX12.
  • Odpowiedz
@vateras131: Właśnie nie mogę się doczekać tej przesiadki (jeszcze tydzień).
Warto było poczekać :D.

Choć złego słowa na 430 nie mogę powiedzieć (dotąd fajnie się gra w overwatcha) ;).
  • Odpowiedz
@Himiodzio:
Overwatch ma stosunkowo niskie wymagania więc chodzi na czymkolwiek. Nie mniej jednak nawet pomijając fakt, że karty te dzieli ileś tam generacji to 430, a 1080 to kompletnie różne segmenty cenowe.

Tak wracając do tematu to nie jestem fanbojem ale cieszy mnie ta sytuacja - dobrze by było, gdyby AMD powróciło do formy i dało radę dostarczyć jakąś alternatywę dla nvidii i intela. Rywale mają się teraz jak pączki
  • Odpowiedz
@Khaine: przecież w podsumowaniu jest wyjaśnione, że to jest wykres z 1 krótkiego fragmentu gry, który w dziwny sposób zabija geforcy. W pozostałej 99,9999999999% części gry sytuacja jest odwrotna.
  • Odpowiedz