#film #filmy #pytanie #ankieta KTÓRY Z FILMÓW ZNAJDUJĄCYCH SIĘ W TOP5 WSZECH CZASÓW PORTALU FILMWEB.PL UWAŻASZ ZA NAJBARDZIEJ PRZEREKLAMOWY I SĄDZISZ, ŻE NIE POWINIEN SIĘ TAM ZNALEŹĆ?
Który z filmów znajdujących się w TOP5 wszech czasów portalu filmweb.pl uważasz za najbardziej przereklamowy i sądzisz, że nie powinien się tam znaleźć?
@rales: bóldupienie o ranking na filmwebie odc. 21146367. Jest on ustalany według subiektywnych ocen oglądających, nie przez wykopowych pseudokrytyków, którzy obejrzeli jeden film Wernera Herzoga i już uważają sie za znawców "dobrego" kina.
@mafiozorek: jednak nadal gdyby przeprowadzić badania iq nad ludzmi ogladajacymi transformersy szybkich i wscieklych itp. i nad takimi co ogladaja 12 gniewnych ludzi, 7 samurajów, lot nad kukułczym gniazdem itp. to u jakiej grupy obstawiałbyś wyższe iq?
@mactrix: Za kilkanaście lat z top5 zniknie ta czwórka, na którą ludzie przestaną głosować z sentymentu, a zamiast tego zawiśnie tam kilka filmów z lat 2000-2015. W pewnym momencie znajdzie się tam jakiś film z 2030+ i na wykopie wszyscy będą się burzyć, jakim cudem taki gniot znalazł się obok takiego dzieła jak "Nietykalni" ( ͡°͜ʖ͡°)
@mactrix: Albo widział ogrom filmów i wiedzą co dobre... Te filmy robiły wrażenie, ale w latach, gdy się pojawiały. Od tamtego czasu powstało wiele innych, często równie dobrych - jak nie lepszych - produkcji. Jak dla mnie na miano bycia w top5 zasługuje jedynie Forrest.
@mactrix: Popuścisz zaraz w majtki.. Są to świetne filmy a nie każdy musi je ubóstwiać aby były w jego topie. Jak dla mnie to żaden z tych filmów nie zasługuje na top5, a nietykalni to w ogóle jakiś ponury żart bo ten film jest przeciętny.
@mactrix: oddałem głos na jeden z nich żeby tacy jak ty mieli ból dupy, a jeszcze widzę że dostało się takim jak ja poczuciem wyższości, także czuję że misja spełniona podwójnie xD
Ktoś kto oddał głos na Skazanych na Shawshank, Zieloną Milę, Ojca Chrzestnego czy Forresta Gumpa najwyraźniej jeszcze nie dorósł jeszcze do tych dzieł.
@mactrix: Do czego tam dorastać? Do fabuły? Dobre filmy (lepsze od Nietykalnych), ale jednopłaszczyznowe.
@rales: #!$%@? te zestawienie, najlepsze 5 filmów? a gdzie odyseja kosmiczna? a gdzie szatańskie tango? a gdzie stalker? a gdzie siedmiu samurajów? top 5 filmów dla plebeuszy xD
@rales: raczej nic. Ale jakbyś trochę rozszerzył ranking filmwebu to definitywnie Pulp Fiction.
Jeden z nielicznych "dzieł", które uważam za totalne g*wno, nawet 3/10 nie dałbym. 1 pkt. za scenę rozwalenia głowy gościowi i drugi za gadanie tej zwariowanej parki zanim przeprowadziła tam napad.
KTÓRY Z FILMÓW ZNAJDUJĄCYCH SIĘ W TOP5 WSZECH CZASÓW PORTALU FILMWEB.PL UWAŻASZ ZA NAJBARDZIEJ PRZEREKLAMOWY I SĄDZISZ, ŻE NIE POWINIEN SIĘ TAM ZNALEŹĆ?
Który z filmów znajdujących się w TOP5 wszech czasów portalu filmweb.pl uważasz za najbardziej przereklamowy i sądzisz, że nie powinien się tam znaleźć?
A ja, starszy pan z laptopem na dwóch fotelach,
@mactrix: Do czego tam dorastać? Do fabuły? Dobre filmy (lepsze od Nietykalnych), ale jednopłaszczyznowe.
Jeden z nielicznych "dzieł", które uważam za totalne g*wno, nawet 3/10 nie dałbym. 1 pkt. za scenę rozwalenia głowy gościowi i drugi za gadanie tej zwariowanej parki zanim przeprowadziła tam napad.