Aktywne Wpisy

Sepia +68
Czy są w ogóle jakieś rozwinięte państwa na świecie z wysoką dzietnością? Otóż są. A raczej jest. Jedno. Izrael. Tylko, że tam posiadanie trójki i więcej dzieci to moralny, patriotyczny, religijny, obywatelski, rodzinny i osobisty OBOWIĄZEK. Mocno wspierany i propagowany na każdym kroku. Oprócz tego rodzicielstwo jest promowane jako coś po prostu fajnego, modnego, dającego szczęście i przynoszącego zyski (xd). Słowem, presja na posiadanie dzieci jest w Izraelu ogromna, dodatkowo żydzi mają

MiGzam +46
Po 15 latach powiedziałem „dość!”. Relanium leje się strumieniami. #alkoholizm #oswiadczenie
źródło: IMG_6282
Pobierz

W planach mam przygotować dwa zestawy. jeden na typ bowden i drugi na direct.
Ja na przykład lubię bowden ale przy materiałach elastycznych znacznie lepiej sprawuje się direct wiec możliwość szybkiej wymiany w razie potrzeby bez mozolnego kręcenia śrubami to dla mnie zaleta. Wystarczy odpiąć jeden przewód z gniazda które będzie stałą częścią zestawu, odkrecić wężyk PTFE i użyc odrobiny siły aby wypiąć z karetki następnie zakładasz drugi wpinasz przewód jazda :)
Projekt jeszcze jest w powijakach :) w tym tygodniu pewnie skończę set dla typu bowden.
#druk3d #fusion360 #diy
źródło: comment_9FocQ6V7sAaS4RIhJMCyl0R3GFJ2nJF6.jpg
Pobierz@Bozyszcze: może zamiast tejże siły, dodaj do całości prostą dźwignię, która będzie odpychała część ruchomą od nieruchomej? Z dużym przełożeniem, tak, by oderwała magnesy od siebie o kilka mm, wtedy już odciągniesz bez użycia siły.
Osobna sprawa to złącze elektryczne - do grzałki płynie ładnych parę amperów, coś porządnego musisz tam użyć.
@malodobry: System łatwej wymiany głowic jako taki to stary pomysł.
@Bozyszcze: Szkoda że nie pokazałeś tego chociaż 48 h wcześniej - znacznie lepsze wrażenie by robiło przed premierą UM3. ;)
@Jarek_P: Ze cztery? Tragedii nie ma.
Ultimaker zrobił to po prostu tak:
źródło: comment_xCqJTLgvUtCmRcPnj0RHyhYco1rOr5E5.jpg
Pobierzźródło: comment_cuBOzD7TyudAG95DlKggFjVEefW0hzpA.jpg
PobierzNie wiem na ile niezawodne się to okaże, ale podoba mi się nie podpinanie wtyczki i brak kabelków luzem.
@Bozyszcze: Ale bydlę. ( ͡° ͜ʖ ͡°)