Aktywne Wpisy
HNDelectric_pl +519
Poprzednie #rozdajo cieszyło się dużym zainteresowaniem. Lecimy jeszcze raz. ;) Pomka REEG już dotarła do @Roofy
Obecnie pompka to produkt tygodnia i jest na dobrej promce za 199 zł. -> Reeg Air Pump PRO
REEG Air Pump PRO - jest to obecnie najlepsza pompka tego typu. Pompuje 2 razy szybciej i ma 2 razy większą baterię od innych pompek tego typu np. #xiaomi. Pompką można pompować: #rower 30x #samochody 3-5x #
Obecnie pompka to produkt tygodnia i jest na dobrej promce za 199 zł. -> Reeg Air Pump PRO
REEG Air Pump PRO - jest to obecnie najlepsza pompka tego typu. Pompuje 2 razy szybciej i ma 2 razy większą baterię od innych pompek tego typu np. #xiaomi. Pompką można pompować: #rower 30x #samochody 3-5x #
nanushki +667
Cześć Miraski i Mirabelki, zwłaszcza fani tagu #maklowicz.
Wraz z Panem Robertem i jego wesołą rodzinką zaprojektowaliśmy dwie pary fajnych skarpetek, które myślę, że spodobają się fanom Wielkiego Mistrza. ( ͡º ͜ʖ͡º)
Z tej okazji mam dla was małe #rozdajo jednej pary tych fajnych skarpetek, które widać na pic rel. Warunkiem jest plusik i najlepiej komentarz pod postem. Mogą być sugestie, memy, kadry z filmów #
Wraz z Panem Robertem i jego wesołą rodzinką zaprojektowaliśmy dwie pary fajnych skarpetek, które myślę, że spodobają się fanom Wielkiego Mistrza. ( ͡º ͜ʖ͡º)
Z tej okazji mam dla was małe #rozdajo jednej pary tych fajnych skarpetek, które widać na pic rel. Warunkiem jest plusik i najlepiej komentarz pod postem. Mogą być sugestie, memy, kadry z filmów #
Jest sprawa. Wraz z kolegą zaczynamy naukę tajemnej sztuki frontendowej (w sumie po stronie serwera pewnie też coś). Ogólnie programowanie+webdev.
No i chcielibyśmy kupić sobie serwer na dwóch. Raczej tylko na testy projektów i portfolio. Bo rozumiem że nie będzie problemu zaparkować domen .pl pod katalogi? (zielony jestem).
Nie wiem jakie mamy wymagania. Co taki serwer powinien mieć (obslugiwać). Ile miejsca nam potrzeba? Nie wiemy, pewnie minimum 5gb na dwóch. Obecnie przerabiam kurs bootsrapa a kolega robi swoją pierwszą stronę też przy użyciu tego frameworka.
Widzę sporo wpisów Pana od Hekko i bardzo się skłaniam ku temu wyjściu. Coś polecicie coś doradzicie?
Na start nie warto kupować domeny ani brać na rok za darmo pl czy innych a zarejestrować jakąś darmową typu tk, ml. Często można w promocji dostać.xyz lub podobne.
Jeżeli zdecydujecie się na jakąkolwiek domenę to polecam użyć DNS od
tak jak wspomniał @zajcus obsługujemy obok php: python, node, ror, django i wiele innych jak i dajemy dostęp do MySQL, MongoDB, PostgreSQL.
https://www.mydevil.net/oferta.html
Akurat mamy promocję, 50% taniej a i kody polecające dają od tego dodatkowe 20% :)
@CoreVPS_pl:
@webh:
@mars83:
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Trochę w końcu pospałem. Najbardziej spodobała mi się odpowiedź @MyDevil. Ja nawet nie wiem co to jest VPS i chyba nie chce sobie dokładać na początek.
Kolega już pewnie ten wpis widział. Pogadam z nim i wybierzemy którąś opcję. Jakie macie formy płatności? Jeszcze nie ogarnąłem jak szybko i mądrze płacić z UK do PL, ale to nie problem.
W sumie na tym etapie nauki to w ogóle możecie nie potrzebować hostingu - stawczy Wam np. Xampp instalowany lokalnie na komputerze na tym etapie, choć ma on swoje ograniczenia i czasem bywa problematyczny (np. w kontekście innego traktowania