Wpis z mikrobloga

@Kielek96: no uprawiasz typowe #!$%@? osoby która coś tam kiedyś zasłyszała i wydaje jej się że już wszystko wie. Po tekstach o nikłych bombardowaniach USAF na terenie Syrii i wysnuwaniem tez na podstawie posiadanych karabinów czy humvee można już generalnie przestać czytać. Taka jest specyfika tego konfilku, że wszyscy się bronią wymieniają. A już szczególnie ISIS walczy zdobyczną, której w Iraku nie brakowało.
Do bombardowań nie będę się odnosił nawet.
A
@StonogaWsciekla: A czy ja powiedziałem że ja wszystko wiem ? Jeżeli jesteś ekspertem od spraw bliskiego wschodu to oświeć mnie swoją wiedzą, ja nim nie jestem, a nie wyzywasz mnie że "uprawiam #!$%@?".A fakty są takie że gdyby USA chciało zniszczyć ISIS,gdyby cały świat zachodni chciał ich zniszczyć,to by dali wolną rękę Asadowi,a nie mu ciągle przeszkadzali wspierając rebelie w tym kraju.Tyle i nie musisz mnie obrażać no chyba że swój
@Kielek96: ewidentnie nie wiesz o czym mowisz, a wnioski wyciagasz tak dalekoidace ze glowa mala. Dlatego mowie, ze uprawiasz #!$%@?. Osoba ktora ma swiadomosc ze do pelni wiedzy jej daleko po prostu nie wyglasza takich tez.

Twierdzisz, ze "USA przestaly wspierac ISIS".
Powiec wiec co konkretnie sie zmienilo
@StonogaWsciekla: Pełną wiedze to mają służby specjalne mocarstw jak np USA czy Rosja ( ͡° ͜ʖ ͡°) Widać wyraźnie że Państwo Islamskie zaczeło przegrywać dość mocno w ostatnim czasie.A to czy USA wspiera czy nie wspiera,to można dyskutować,są na to pewne dowody że robi to Arabia Saudyjska która jest bliskim sojusznikiem Stanów Zjednoczonych,są na to dowody w postaci maili Hillary Clinton która pełniła wtedy urząd sekretarza stanu.Saudowie
@Kielek96: Arabia Saudyjska Arabią Saudyjską, Turcja też jest sojusznikiem USA. O Arabii dyskusji nie ma. Mogą sobie wspierać kogo chcą.
A teza USA wspiera ISIS bo za mało ich bombarduje no to idąc takim tokiem rozumowania możemy wyciągać bardzo wiele ciekawych wniosków.
Już pomijając w ogóle fakt, że USA przeprowadziło na ISIS dużo więcej bombardowań niż Rosja. USA skupia się w bombardowaniach WYŁĄCZNIE na isis. Tak jak Ci napisał kolega wyżej,
@StonogaWsciekla: Zgoda Kurdowie gdyby nie wsparcie US mogli by nie istnieć,ale USA powinna wstrzymać dostawy broni dla Arabii Saudyjskiej,CIA nie wiedziało że Saudowie ją przemycają(broń amerykańską) do Państwa Islamskiego?( ͡° ͜ʖ ͡°) Turcja też sojusznik USA (chociaż były zgrzyty ostanio miedzy nimi),walczy z Kurdystanem który jak powiedziałeś jako jedyni stawiają silny opór tym bandytom.Poza tym poczytaj maile z wikileaks Clinton,tam doskonale jest napisane o tym że administracja
@Kielek96: No jasne, że pośrednio odpowiada za jego powstanie, popełniono wiele błędów. Ale osoba która śledzi przebieg wydarzeń z ostatnich lat i twierdzi że "USA wspiera ISIS" jest heretykiem, czy to komuś leży na sercu w poglądach osobistych czy nie. I jeszcze że przestała wspierać właśnie teraz, bo atak na Mosul i dlaczego przestali wspierać i są w koalicji xD No bombardują tam twardo od lat.
No dobra no, dziękuję za