Aktywne Wpisy
szklarskaporeba +573
Wolam wszystkich plusujacych ten wpis.
Dzsiaj przed lunchem manager spotkal sie z dyrektorem dzialu zeby podjac deczyje co robic.
Long story short: rezultat jest taki, ze mlody dostal to co chcial, czyli wolne w listopadzie oraz HO do konca roku. A w zamian podpisal wypowiedzenie, ktore jest effective od grudnia. Innymi slowy pracuje do konca roku.
Tym samym jest to hard reality check dla wszystkich wykopkow z IT, ktorym sie wydaje
Dzsiaj przed lunchem manager spotkal sie z dyrektorem dzialu zeby podjac deczyje co robic.
Long story short: rezultat jest taki, ze mlody dostal to co chcial, czyli wolne w listopadzie oraz HO do konca roku. A w zamian podpisal wypowiedzenie, ktore jest effective od grudnia. Innymi slowy pracuje do konca roku.
Tym samym jest to hard reality check dla wszystkich wykopkow z IT, ktorym sie wydaje
SoaoheviVenusss +339
Jakąś gitarkę bym sobie kupił.
Z tego co wyczytałem, potrzebuję 4/4, praworęczna. Teraz pytanie, gitara klasyczna czy akustyczna na POCZĄTEK? Nie znam się i nie znam osoby, która by się na tym znała, a sklep w okolicy non stop zamknięty, obok otwarty tylko od 8 do 14 i nie mam szans tam iść. Celuję raczej w dobre używki za kilka stówek niż jakąś bazarową tandetę, bo odepchnie mnie od tego tematu, a wypadałoby coś robić, gdy jest chłodno.
#gitara #muzyka #pytanie
Odpowiedź to: na czym chcesz grać.
znam mnóstwo osób które zaczynało na akustykach i jakoś palce mają całe - ba, śmiem stwierdzić że te osoby częściej zostają przy instrumencie niż te które kupiły #!$%@? klasyka za 300zł (bo do normalnego grania akustyk po prostu ludziom podoba się bardziej)
primo: to czy osoba się zniechęci czy nie, zależy mocno od jej zaparcia, i też od strun i od gitary. Na lżejszych strunach na akustyku nie raniłem sobie palców, chociaż, jak próbowałem przesiąść się z klasyka, na akustyka, o grubych strunach, no to nie dałem od razu rady
secundo: Jak będziesz dużo ćwiczyć, palce Cię będą boleć tak czy siak, nie kierowałbym się tym (no poza
W kwestii gitary klasycznej szedłem bardziej na wyczucie i przeskakiwałem z najlżejszych od razu do najtwardszych. Ale różnicę słyszałem dosyć mocną. W akustyku zasada jest taka, że im grubsze struny, tym bardziej w sumie podbijamy dolne rejestry, i wtedy gitara będzie się nadawała bardziej do gry chwytami. Z kolei im cieńsze tym będą bardziej się nadawały do gry palcami (czy kostką, ale pojedynczych dźwięków); Też