Aktywne Wpisy
Jerycho +13
Ja ateista lvl 38 (dotychczas kawaler), moja różowa katoliczka lvl 32 (5 lat po rozwodzie) wzięliśmy wczoraj Ślub cywilny i wieczorem ustawiliśmy status, że jesteśmy małżeństwem. Wśród komentarzy znalazł się komentarz jednej skrajnie religijnej znajomej. Pic poniżej. Zacytuję Ewangelię Św. Łukasza (16:18): "Każdy, kto opuszcza żonę swoją, a pojmuje inną, cudzołoży, a kto opuszczoną przez męża poślubia, cudzołoży." Jaką ripostę byście dali do takiego komentarza?

Jabby +617

Cześć, zrobiłem sobie aplikację pod UWP(dla niekumatych, universal windows platform), mianowicie rozklad jazdy, ktory parsuje strone, zapis do sqlite;
Ogolem coś 2-3k linijek
jeśli znalazłaby się choć jedna dusza, która ma troszkę doświadczenia i chciałaby mi udzielić jakiś rad, prosiłbym o kontakt.
PS. nie mam githuba, nie potrafię z tego korzystać ;p
@Pablo_Dlugosz-00: https://github.com/gtteamamxx/RozkladJazdyy/tree/master/RozkladJazdy
@Mave
@arhu
Jak wiadomo, czkeam na hejty, ale też miejcie wyrozumiałość xd
Ogólnie porównałbym ten projekt do czegoś na miarę mobilempk; ale co tam xd
ponizej, jak teoretycznie wyglada aplikacja ( zdjęcie troszke nieaktualne, pozmienialem pare rzeczy)
Z góry zastrzegam, ze nie znam się zbytnio.
Bardzo pobieżnie obejrzałem i naprawdę jestem ciekawy co ci fachowcy podpowiedzą( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pewnie na start zjadą cię za polskie nazwy. Tyle, że w ogóle te twoje nazwy są do niczego. Nic nie mówią. Czasami wygląda jakbyś asynchronicznie odpalał metody synchroniczne bo nie trzymasz się konwencji(await getRSS()??? wtf).
Co to za klasy ListaPrzytsanków1,2,3,4 ? Godziny? jakieś mnożenie
Tak, czasem potrzebowałem odpalać asynchroniczną funkcję synchronicznie w BackgroundWorker; ponieważ zauważyłem dziwną przypadłość przy await *cos* od razu leciało mi z dalszym kodem, zamiast poczekać przy tym await; tak jakby await zaczął się wykonywać w innym tasku (tak jest) i nie czekał na wynik, tylko od razu ciągnął kod..
@MroczekBall3D: Co??????
Po pierwsze nie wywołuje się metod asynchronicznych synchronicznie wyjątkiem jest metoda Main w aplikacjach
Więc tak; pierwsze co, to przerobiłem od rana, cały kod na w miarę lepszy angielski.(nazwy zmiennych itd) jedynie pozostały klasy;
Może z tym await tak lepiej zrozumiesz:
var a = await coś(); // i tutaj powinno czkekać aż się wykona, nie blokując wątku UI i zwrócić wynik do zmiennej a;
if(a) return; // i to się ma wykonać dopiero, gdy await coś() zwróci wynik
Natomiast, jak
Z tym await musiałeś "coś()" spieprzyć( ͡° ͜ʖ ͡°) i wybrałeś błędną drogę aby uporać się z problemem. Bez dokładnego kodu trudno zgadnąć co. Tak czy siak jak masz asynchroniczną metodę dodawaj do "Async" do nazwy.
---------------------------
jeszcze inaczej 13.First(p => p.GetAttribute("class") == "trkierunek").FirstElement...
Z tym Async to wiadomka ze przed nazwą, tak samo jak mam anonimową funkcję to mogę
+= async (bla, bla) =>Tyle wiem:O proszę, tego
3.First(p => p.GetAttribute("class") == "tr_kierunek").FirstElementTo nie wiedziałem, dzieki, o takie coś mi chodziło, o takie rady praktyczne :) Gratki dla CiebieCzy długo? Zależy czy C# czy ogolnie; C# to od wakacji, ale szybko się uczę i takie oto projekty sobie robię. Ogólnie
@Mave: Strzelałbym, że jeśli przesiadamy się z jednego projektu na nowy, to równiez jest rozkminianie, co do
Docelowo, jako programista, powinieneś pisać swój kod tak,