Wpis z mikrobloga

@ManOfGlass: powiedz mi co jest trudnego w rzucaniu pod curve kart, albo walenia wszystkim w face? przez takich graczy jak oni nie można grać controlami ponieważ za wolno się wbija rangę
  • Odpowiedz
@miss_alice03: matma odrobiona, teraz pije sobie herbatkę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@madegg: @PanTechnik: @charmingman: wole długą grę vs control niż długą gre vs midrange, gdzie po 2 czyszczeniach stołu szaman dalej ma możliwość wywalenia całego stołu stronników, ale widać, że mamy tu samych midrangowych ekspertów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@OmarBongo: może na niskich rangach tak to wygląda, jednak w rzeczywistości decki aggro są najbardziej skillowymi deckami, powie ci to każdy profesjonalny gracz.
  • Odpowiedz
@OmarBongo: nie rozumiem o co ci chodzi xD kontrolne decki też są świetne, sęk w tym, że ludzie którzy lubią nimi grać często za bardzo spuszczają się nad ich cudownym działaniem i mnogością win conditions, gdzie często sprowadza się to do zbyt powolnej, niezorganizowanej gry.

a o niskich rangach każdy ci tu mówi, bo to narzekanie na aggro to typowa przypadłość osób, które nie potrafią wyladderować się w okolice 10 rangi
  • Odpowiedz
@Finsky: przecież aggro jest grane własnie na wyższych rangach o_o nie mówie już o legendzie bo tam faktycznie jest mniej szybkich decków ale to jeszcze nie mój poziom, ale na rangach 10-1 spokojnie ciągle gram z takimi ''bezmyślnymi'' deckami :>
  • Odpowiedz
@Finsky: Nie każdy aggro deck jest skillowy, tak samo jak nie każdy control czy combo deck. No bo ile potrzeba skilla do grania control warriorem w porównaniu do takiego freeze mage. Podobnie jest z aggro.
  • Odpowiedz
@TlustodupyBialorusin: wiadomo, że nie każdy deck z prefixem control jest skillowy, ale znasz jakiś wymagający aggro deck wymagający myślenia? już pomijam fakt, że HS ma upośledzony system tauntów przez co mam taki kwiatki jak aggro shaman czy hunter ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@OmarBongo: Generalnie mirrory aggro wymagają trochę myślenia. Zoo też raczej wymaga wiedzy z zarządzania boardem, hp oraz pozycjonowania. Wiadomo, gdy dobrze siądzie mana curve to wygrasz każdym deckiem zagrywając po kolei karty. Co do tauntów, to może nie jest to upośledzony system, tylko ich wartość jest znikoma na tle innych super silnych kart.
  • Odpowiedz