Aktywne Wpisy

HNDelectric_pl +350
Poprzednie #rozdajo cieszyło się dużym zainteresowaniem. Lecimy jeszcze raz. ;) Pomka REEG już dotarła do @Roofy
Obecnie pompka to produkt tygodnia i jest na dobrej promce za 199 zł. -> Reeg Air Pump PRO
REEG Air Pump PRO - jest to obecnie najlepsza pompka tego typu. Pompuje 2 razy szybciej i ma 2 razy większą baterię od innych pompek tego typu np. #xiaomi. Pompką można pompować: #rower 30x #samochody 3-5x #
Obecnie pompka to produkt tygodnia i jest na dobrej promce za 199 zł. -> Reeg Air Pump PRO
REEG Air Pump PRO - jest to obecnie najlepsza pompka tego typu. Pompuje 2 razy szybciej i ma 2 razy większą baterię od innych pompek tego typu np. #xiaomi. Pompką można pompować: #rower 30x #samochody 3-5x #

nanushki +455
Cześć Miraski i Mirabelki, zwłaszcza fani tagu #maklowicz.
Wraz z Panem Robertem i jego wesołą rodzinką zaprojektowaliśmy dwie pary fajnych skarpetek, które myślę, że spodobają się fanom Wielkiego Mistrza. ( ͡º ͜ʖ͡º)
Z tej okazji mam dla was małe #rozdajo jednej pary tych fajnych skarpetek, które widać na pic rel. Warunkiem jest plusik i najlepiej komentarz pod postem. Mogą być sugestie, memy, kadry z filmów #
Wraz z Panem Robertem i jego wesołą rodzinką zaprojektowaliśmy dwie pary fajnych skarpetek, które myślę, że spodobają się fanom Wielkiego Mistrza. ( ͡º ͜ʖ͡º)
Z tej okazji mam dla was małe #rozdajo jednej pary tych fajnych skarpetek, które widać na pic rel. Warunkiem jest plusik i najlepiej komentarz pod postem. Mogą być sugestie, memy, kadry z filmów #

understand = true;
while(understand){
console.log("I'm learning while loops!");
//Change the value of 'understand' here!
understand = false
}
Chodzi o to, zeby z czasem petla dawala wynik negatywny, bo w przeciwnym wypadku sie #!$%@? przegladarka (petla dziala bez konca).
Moje pytanie - w jaki sposob w ogole to #!$%@? dziala? :D Na jakiej zasadzie dziala ta petla, ze nagle z true przechodzi w false? Mialem wczesniej "for" loops i tam po prostu pisalem co ma robic i pod jakim warunkiem a tutaj jest yulko u jedno slowo z dupy w nawiasie ( while(understand) ). Nie czaje tego
#javascript
pętla się kręci tak długo, jak warunek jest spełniony, czyli zwraca true
while (suma <= 100)
{
...
if (enemy.killed) suma += enemy.score;
...
}
powiedzmy że każdy wróg (enemy) ma swoją rangę (score) od 1-10
pętla zakończy się jeśli ubijesz tylu wrogów zeby mieć co najmniej 100 punktów
@jegertilbake: Warunek zmienia się na false.
@jegertilbake:
1.pod to sprawdzane 'understand' podstawiana jest wartość określona na wstępie jako "understand = true;", czyli pętla rusza
2. wyświetlenie informacji "console.log("I'm learning while loops!");"
3. wartość początkowego "understand = true;" zmieniamy na false w linii "understand = false".
4. Pętla dochodzi do końca przebiegu i ponownie wracamy do sprawdzenia czy spełniony jest warunek "while(understand)" (czyli while(understand==true)), a ponieważ w kroku 3 został ustawiony na false to pętla nie rusza
Przez to, ze nadpisalem go tym "understand = false" umieszczonym pomiedzy { } ?