Wpis z mikrobloga

Mirki od #pcmasterrace i #gry #grypc

Szukam gry i nie wiem czy w ogóle taka istnieje... Mam nadzieję, że ktoś przyjdzie z pomocą.

Chciałbym grę, która łączy elementy rpg i strategii. Gdzie możesz rozwijać swoją postać i jednocześnie rozwijać swoją osadę. Jednak nie w sposób jaki jest ostatnio modny w grach surwiwalowych. Chciałbym żeby osada z czasem stawała się samowystarczalna.
Najlepiej gra online żeym mógł grać ze swoim różowym. Wolałbym żeby gra skupiała się wokół ekonomii, bardziej niż zwykła nawalanka PVP.

W ogólnym skrócie - taki symulator średniowiecznego zarządcy ziemskiego/rycerza. Fajnie jakby waśnie klasy były do wyboru.

Daaaawno temu mój różowy pokazał mi grę "Sims: Średniowiecze" - podobało mi się tamto założenie, jednak gra sama w sobie była dość dziecinna, prosta i schematyczna. Jednak coś tego typu, tylko dobrze zrobione byłoby na propsie.

Ktoś coś wie czy istnieje już taka gra?

#kiciochpyta
  • 10
Ktoś coś wie czy istnieje już taka gra?

@Bieniuraper: Podsumujmy: chcesz grę strategiczną/rpg online (z klasami postaci do wyboru) skupiającą się na aspekcie ekonomicznym, z samowystarczalną osadą i dobrą grafiką 3d...

Na Twoim miejscu nie robiłbym sobie nadziei na to, że cokolwiek znajdziesz, zbyt wysokie wymagania ( ͡° ͜ʖ ͡°)