Wpis z mikrobloga

#pytanie #gamedev
Powiedzcie mi jedną rzecz jakim trzeba być naiwnym i głupim żeby pchać się w VR ( ͡° ͜ʖ ͡°).
Ile osób ma te hełmy w Polsce z 10 xD a na świecie z 100k? xxxxxxxxxxDDDD z czego większość jest w sklepach xD.
Wy tłumaki xD
  • 9
  • Odpowiedz
@Bone_: Ale są jeszcze telefony obsługujące uproszczony VR, nie wiem czy to błąd. Proste VR może nie pokroju produkcji AAA może dać mnóstwo satysfakcji, owszem nadal to jest nisza technologiczna ale chyba tylko ze względu na braki sprzętowe, które nadal mocno ograniczają jej rozwój( rozdzielczość wyświetlaczy, moc obliczeniowa wymagana do płynnego generowania obrazu)

Pchanie się w VR może mieć jeszcze inne podłoże, właśnie ze względu na brak dużej konkurencji w tym
  • Odpowiedz
@Centuri0n: będzie to samo co z Nokią ngage.
Mnie tylko ciekawi jedna rzecz jak bardzo uderzy w Cryteka ta farsa z VR. Widziałem że mają parę jeszcze projektów ale nie wiem czy to nie będzie gwóźdź do trumny tej firmy. I zostanie tylko Unity/UE4 no i niby Lumberyard ze wcześniejszym bildem CryEngina ale szkoda by było pracy inżynierów, ale może sami sobie na to zapracowali...
Bone_ - @Centuri0n: będzie to samo co z Nokią ngage.
Mnie tylko ciekawi jedna rzecz ...

źródło: comment_MAFVws3mer0ByS9e4FHMCXiBXK51zLHL.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Bone_: No nie wiem, założyłem gogle (Oculus) z odpalonym Prepar3D i imersja jest nie z tego świata. Owszem, sterowania na razie nie jest najlepsze, ale mam wolant, orczyk i bezwzrokowo sięgam do manetek i mógłbym latać godzinami. Nie widziałem do tej pory nic lepszego. Howgh!
  • Odpowiedz
@Bone_: No bo tutaj masz właśnie doskonały przykład jak pomysł przegonił technologię. Mały wyświetlacz, mała moc obliczeniowa i rozwiązania w stylu wyjmowania baterii by wymienić grę deklasowały telefon jako przenośną konsolkę.

Pomysł spoko, ale technologia jeszcze nie była gotowa. W końcu popatrz na dzisiejsze telefony, spokojnie dźwigają gry 3D, więc masz przykład na to jak telefon z powodzeniem może stać się konsolą.

To samo dotyczy VR, technologia jest droga, zawodna, niedokładna
  • Odpowiedz
Powiedzcie mi jedną rzecz jakim trzeba być naiwnym i głupim żeby pchać się w VR ( ͡° ͜ʖ ͡°).

@Bone_: o nie, przegryw z wykopu zdemaskowal swiatowy spisek xD
Oczywiscie, jak wiadomo, kazdy biznes polega na wchodzieniu na gotowy rynek xD
  • Odpowiedz
@M4ks: trochę pomyślunku po cholere mam płacić za google które i tak nie są tanie do i tak coraz to #!$%@? gier które albo są remasterem starych tytułów lub rozwiązań albo są robione na zasadzie debilnych gamejamów.
0% Fabuły 0% gamplaya. i najlepiej czas gry tak z 3h bo do 2h można odać na steamie nosz #!$%@?....
  • Odpowiedz
@Bone_: Bo nie wiadomo jak to się rozwinie. Może okazać się klapą i nie wypałem, tak jak to było 15 lat temu, a może też się okazać hitem. Tak samo było z grami na telefon, jak jeszcze smartfony raczkowały (albo nawet jak ich jeszcze nie było), to też ludzie się zastanawiali, po co pisać gry na takie coś, przecież komputery/konsole przyniosą znacznie większy dochód. Wiedziałeś wtedy że w ciągu kilku lat
  • Odpowiedz