Wpis z mikrobloga

Szukam kogoś kto się zna linuxie a dokładnie na systemie operacyjnym subgraph i nie wiem jak skonfigurować w virtualbox i nie wiem jak zainstalować javę bo tam jest już jest java8 .I czy dało by radę skonfigurować przez TeamViewera.Bo próbowałem z tej strony https://www.digitalocean.com/community/tutorials/how-to-install-java-on-ubuntu-with-apt-get
ale coś mi nie wychodziło #linux #virtualbox #pytanie #pomocy
pixel32 - Szukam kogoś kto się zna linuxie a dokładnie na systemie operacyjnym subgra...

źródło: comment_IewqIM8j8nLGacpHFVKg2vKNwKcbNqLu.jpg

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pixel32: Wut? Jak przez teamviewera? Że teamviewer na virtualboksie? Weź jakoś lepiej te zdania sklejaj bo ciężko się domyślić o co ci chodzi.

Do tej javy to potrzebujesz jre czy jdk? Możesz wpisać
apt search openjdk jre
i wybrać jakiś pakiet np openjdk-8-jre:
sudo apt install openjdk-8-jre
Ewentualnie synaptic sobie zainstaluj i przez niego szukaj javy. Synaptic to taki graficzny menadżer pakietów.
  • Odpowiedz
@pixel32: Subgraph? No to ktos polecial po calosci. Do czego ci ten system? Operujesz danymi FBI? Jezeli jeszcze mozesz to zmien go na cos innego jesli sie na tym nie znasz bo do Subgraph tutoriali nie znajdziesz ktore ci beda potrzebne bo trzeba cie za raczke prowadzic.

Jesli chodzi o zdalny dostep do systemu to nie teamviewer tylko SSH. Interfejs graficzny nie jest ci potrzebny i raczej bedzie przeszkadzal.
  • Odpowiedz
@Anaris: Ale jak otwieram np radio tuba w torbrowser to wyskakuje komunikat żeby zainstalować flash i żeby otwierać różne strony gdzie są wymagane wtyczki flash.Proszę o pomoc
  • Odpowiedz
@Kryspin013: Będe wieczorem próbował to robić mnie interesuje np: żeby otworzyć strony takie czat.wp czy radio tuba i jest komunikat żeby zainstalować flash i sorry za błędy w pisowni i składaniu zdań.
  • Odpowiedz
@pixel32: Nagrałeś wideo tylko po to żeby pokazać kawałek tekstu w małym oknie? Nie lepiej już ci było skopiować tekst? Po za tym na filmie nawet nie widzę żebyś próbował ucurhomic tor browser, zero logów, o kant d--y rozbić takie wideo. W czym ja mam ci pomóc jak z twoich odpowiedzi ni jak nie idzie wyciągnąć oco ci chodzi?
  • Odpowiedz
@pixel32: Nie nagrywaj mi nic, uruchom tor browser przez terminal, skopiuj log i wyślij. Po co mi film na którym nic nie wiedze jak możesz skopiować sam tekst - log - w którym będzie zawarty błąd o tym czemu przeglądarka się nie uruchamia.
  • Odpowiedz