Wpis z mikrobloga

dziś kolejny wpis na moim blogu, tym razem o tym, ile wart jest jeden gol w polskiej lidze, ile płacimy średnio za radość z jednej bramki zdobytej przez naszą drużynę w meczu ekstraklasy i dlaczego trzy gole Małeckiego warte są więcej niż trzy gole Budzińskiego czy też Murawskiego ( ͡° ͜ʖ ͡°)

zapraszam do lektury, subowania tagów #zlamacsport #analitykapilkarska i lajkowania mnie na FB i Twitterze (@zlamacsport) #pilkanozna #ekstraklasa
  • 8
@labadzak: niestety aktualnie cannot into Python i inne języki skryptowe, ani też nie mam dostępu do profesjonalnych baz typu Opta czy InStat (które kosztują mucho sałato, a z których korzysta m. in. Andrzej Gomołysek z taktycznie.net). wszystkie dane przeklejane ręcznie z 90minut.pl :(
@inspektor_erektor: Kawał roboty, gratuluję. Strona chyba dopiero raczkuje, ale przyjemnie to przedstawiasz i liczę na więcej. Ciekaw jestem Twojego zdania w formie felietonowej na temat czy piłką nożną mogą zawładnąć statystyki tak jak np. NBA. Pisz, pisz i jeszcze raz pisz :D