Wpis z mikrobloga

@KawiaDomowa: @Cervantes006: @Kimchi: @FoxKamui: @gzf-: dzięki misie ()
@Mikuz: o, nie znałem tego.
@Namarin: no żeby to było takie proste, to bym szlifował i dopieszczał, ale to wymaga poświęcenia sporej ilości czasu, której niestety nie mam. Mirko raczej służy mi do wrzucania takich niedokończeńców w przerwie od pracy. Inna sprawa, że zawsze mam problem z wykańczaniem prac. Trochę
Pobierz trisek - @KawiaDomowa: @Cervantes006: @Kimchi: @FoxKamui: @gzf-: dzięki misie (。◕‿‿◕。...
źródło: comment_qE2joUOB7L6iczqYC755SEwrElnQTv1P.jpg
@migdalll: pokaż na przykładzie. Ja używam warstw do separowania obiektów na scenie, tak żebym mógł sobie zmienić tło nie musząc się martwić o malowanie po czymś co jest z przodu. Przydają się też jak chce całkowicie coś zmienić, a nie jestem pewny czy to będzie dobry wybór. Jeśli nagle masz za dużo warstw to zaznacz lassem tylko ważne bryły i ctrl shift c ctrl shift v. Clipping maski są też bardzo
@naczelnysmieszek: () Też mi się takie mazy często bardziej podobają od mozolnie wyrenderowanych prac, cała trudność się niestety zaczyna jakby się coś takiego chciało później domknąć i nie zabić tej energii.
@trisek: Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę z tego że masz umiejętności i gdybyś może robił mniej "niedokończeńców" a poświęcił ten czas na kończenie prac to mógłbyś z powodzeniem zostać profesjonalnym ilustratorem.