Wpis z mikrobloga

Mirki wie ktoś może z was jak ustawa ma się do zerówek. Mianowicie chodzi mi o vapowanie ich w miejscu publicznym. Jest to dozwolone czy też na równi z analogami? Jeżeli jest legitne to co w wypadku gdy bagieta złapie nas za rękę? Jest jakiś obowiązek udowodnienia że to zerówka?
#epapierosy
  • 24
  • Odpowiedz
@jabco11: nie mówiąc, że nawet zerówki nie wypada palić na przystanku, bo ludzi zazwyczaj nie #!$%@? nikotyna w dymie, tylko aromat. I w sumie słusznie, jak jakiś inny vejper koło mnie pali, to zazwyczaj mają te energetyki za 3 złote i inne #!$%@?.
  • Odpowiedz
@jabco11: sytuacja taka, jak z noszeniem oregano w woreczku strunowym, albo piciem wody mineralnej z butelki po wodzie w centrum miasta - zanim bagiety przetlumacza sobie 'itz a prank bro' w google translate, Ty zdazysz oberwac pala ze dwa razy i podpiszesz mandat/zeznania majac w perspektywie kolejne argumenty niewerbalne. mozesz tez nie przyjmowac mandatu i stracic sporo czasu na szlajanie sie po sadach. ALBO mozesz jak kazdy bialy czlowiek palic/vapowac tam,
  • Odpowiedz
Mirki wie ktoś może z was jak ustawa ma się do zerówek. Mianowicie chodzi mi o vapowanie ich w miejscu publicznym. Jest to dozwolone czy też na równi z analogami?

@jabco11: zerówki to też palenie więc w miejscu publicznym jest zakazane. Słusznie, bo nic bardziej nie #!$%@? niż plebs palący na przystanku pod wiatą albo w autobusie.
  • Odpowiedz
@CiekawskiJ: no #!$%@? XD nie dalej jak 2-3 miesiące temu mieszaliscie z błotem pod tym tagiem za palenie zerówek XDXDXD #fucklogic #vapenation

W sumie jeden ciul, nawet jeśli rzeczywiście można to i tak pewnie będzie dało się zrobić koło dupy idiotom palącym pod wiatami i w autobusach ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@CiekawskiJ: @SunnO: @vgf_: Szczególnie ciekawi mnie jak to sprawdzą gdy nie uwierzą na słowo lub nadruk na butelce którą się ma w kieszeni. Poprosić o sprzęt i pociągnąć chyba za bardzo nie mogą a nawet jeżeli to jak z chmury wywnioskują czy jest z nikotyną :D
  • Odpowiedz
@jabco11: tak szczerze powiedziawszy to już jest nasz problem i coś mi się zdaje, że "celowo" pozostawia się takie niedomówienie żeby napchać kabzy matołami, którzy będą palić gdzie popadnie ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@jabco11: w sklepie to ewentualnie na zapleczu jak tam pracujesz :P A stoisko z e-papierosami pewnie jest w jakiejś galerii handlowej, tam z kolei jest wewnętrzny regulamin.
  • Odpowiedz
@SunnO: mieszanie z błotem za palenie zerówek w miejscach publicznych nie równa się ustawowemu zakazowi. Nie należy tego robić ze względu na dobre wychowanie, choć sama czynność jest przez prawo dozwolona.
@CiekawskiJ: Udowodnienie leży w kwestii organu, który chce Cię za tą czynność pociągnąć do odpowiedzialności. Nadal panuje u nas domniemanie niewinności i Ty jako obywatel nie musisz im niczego udowadniać, oni muszą to zrobić.
  • Odpowiedz
@CiekawskiJ: Dlatego czekam na pierwsze doniesienia dot. tego jak będą takie sprawy załatwiane. Sam w miejscach publicznych nie palę, nie robię tego przy ludziach, bo nie wypada ale ciekawi mnie jak to rozwiążą. Ja nawet nie mam nic przeciwko mandatom w takich miejscach jak przystanki, czy komunikacja miejsca, bo sam bym ludzi którzy to robią gnoił, nieziemsko mnie takie zachowanie irytuje
  • Odpowiedz
@Waspin: Nie, nie ma prawa. Bo to nie jest przestępstwo, ale wykroczenie. Czy słyszałeś o tym, żeby zabrali komuś samochód, gdy kierujący nie chce przyjąć mandatu? Skończ czytać Kafeterię...
  • Odpowiedz