Wpis z mikrobloga

Obstawia ktoś Głowackiego? Ja jako prawdziwy polak mam chęć obstawić co by lepiej mi się z moją grażyną ich oglądało, z tym, że się kompletnie nie znam, a ostatnie walki jakie oglądałem to te z Gołotą i Michalczewskim. Jak tam oceniacie szanse wygranej Głowackiego? Jest tu jakiś ekspert od boksu? #boks #bukmacherka
  • 8
@ep_repcak: Walka jest 50/50 - po stronie Głowackiego doświadczenie, promotor (walka w Polsce) i waleczność, Usyk jest lepszy technicznie (mistrz olimpijski) i dużo większy. Dziwią mnie trochę tak wysokie kursy na Głowackiego, nawet jeśli Ukrainiec jest delikatnym faworytem, to na pewno nie ma aż takiego rozstrzału w umiejętnościach.
@urwisjakichmalo: @ep_repcak: Jak walka potrwa dłużej to Głowacki powinien to spokojnie wygrać. W początkowych rundach może się różnie dziać i walka może pójść w obie strony.
Ogólnie warunki fizyczne i technika są po stronie Usyka. Ma dłuższy zasięg, nieznacznie większy jest od Główki. Jak oglądałem jego walki ma zajebiście szybki lewy i strasznie dziwnie go bije.
Główka ostatnio mam wrażenie wyrobił sobie siłę w łapie, dobrze skraca dystans i ma