Wpis z mikrobloga

@masiej: Dzięki colego.
@Strzelacz: Samsungi odpadają.
@rdy: Można dokupić ładowarkę. Ekran jest bardzo fajny, bo już się tym telefonem bawiłem.
@kamil996: Obecnie mam Xiaomi i chyba na następnego się nie zdecyduję. Nie chcę znowu się bawić w zmienianie ROMów.
ZUK wygląda nieźle, zaraz poczytam o nim więcej. Dzięki za propozycje.
@dwa_koty_kastrowane: Strasznie mi się on podoba, ale ekran go dyskwalifikuje. Mam 5,5" i z większym telefonem
  • Odpowiedz
@masiej: Ja brałbym OnePlus 3, spełnia twoje wymagania i nie ma jakiejś zrytej ajfonowatej nakładki jak huaweie tylko w miarę czysty Android z dodatkami i normalny procesor (Snapdragon 820 zamiast jakichś Kirinów) więc wsparcie nieoficjalne w razie potrzeby na pewno będzie.
  • Odpowiedz
@rdy: Myślałem, że będzie większa różnica. Szkoda, bo QC by się przydał.

Jeszcze jedną opcję znalazłem - ZTE Axon 7. Jakieś opinie na jego temat?
  • Odpowiedz
@roark_:
zaraz, jeszcze inaczej sie pomyliłem. Oryginalna ładowarka bez QC ma 2A i to jest ta z tej aukcji. Ładowarka z QC też ma 2A ale jest oznaczona jako quick charger
  • Odpowiedz
@roark_: Bede mial OP3 za tydzien i zabieram sie na testy. huawei p9 nie ma najlepszego czytnika linii papilarnych - raz, ze mi5 jak dla mnie ma szybszy, dwa, ze op3 ma chyab jeszcze szybszy - dowiem sie bo bede mial op3. OP3 ma dash charge - plus jest taki ze pieielnie syzbko laduje smartphonea bez nagrzewania (podobno), b ocala eletkronika przeniesiona zostala do ladowarki. Wady? Tylko ich kabel i ladowarka
  • Odpowiedz
@Pirzu: O, super. Posiadasz może jeszcze Redmi Note 3? Ciekawi mnie jak się O+3 i RN3 różnią wielkością.
To w takim razie poczekam na twoje filmiki, bo ZUK to w sumie też niezła opcja. Chociaż wolałbym, żeby telefon działał od razu i nie musiałbym się bawić w zmiany chińskich ROMów.
  • Odpowiedz
@masiej: Z własnego doświadczenia polecę S6 Edge :) Kupisz go już za mniej niż 2 tysie. Jeśli chcesz oszczędzić, to sprawdź ceny u polskich operatorów (np. na komorkomat.pl) gdzie możesz zaoszczędzić nawet tysiąc złotych. Jeśli masz jakiekolwiek pytania to wal śmiało - postaram się obszernie odpowiedzieć :)
  • Odpowiedz