#gamedev #unity Ogólny zarys gry zrobiony, teraz "tylko" sprawić by działał player controller jak ja chcę, by broń strzelała, by pojawiały się moby i potrafiły mnie zastrzelić, by pojawiały się modyfikacje broni, może jakiś healthbar, naturalnie zrobić animację i pokombinować ze spritem tego żołdaka bo wygląda jakby właśnie w gacie narobił... potem tylko dorzucić jakieś bossy, menu startu i pauz, kolejne levele y i może skończę to wszystko przed grudniem... 2017 xD
@GGrindzior: tak, znaczy, coś na wzór. Nie robię kalki, ale ogólny zamysł to wymagająca strzelanka 2d w klimatach 8/16 bit. Coś w miarę prostego do stworzenia i przyjemnego do ogrania.
@zielonymirek: na tym etapie za wcześnie na to ( ͡°͜ʖ͡°) prawdopodobnie nie bede wrzucac updateów ze żmudnej pracy kodowania i ogarniania logiki, zrobię coś jak gra będzie nadawała się do pokazania. @psemcio: przed grudniem ale 2017 (✌゚∀゚)☞
Ogólny zarys gry zrobiony, teraz "tylko" sprawić by działał player controller jak ja chcę, by broń strzelała, by pojawiały się moby i potrafiły mnie zastrzelić, by pojawiały się modyfikacje broni, może jakiś healthbar, naturalnie zrobić animację i pokombinować ze spritem tego żołdaka bo wygląda jakby właśnie w gacie narobił... potem tylko dorzucić jakieś bossy, menu startu i pauz, kolejne levele y i może skończę to wszystko przed grudniem... 2017 xD
@psemcio: przed grudniem ale 2017 (✌ ゚ ∀ ゚)☞