Wpis z mikrobloga

#kryptowaluty #bitcoin
W Australii w ostatnim okresie policja dokonuje nalotów na prywatne domy i konfiskuje majątek pod pozorem unikania płacenia podatków. W ubiegłym tygodniu kolesiowi skonfiskowano około 150kg sreba (mniej więcej 0,5 mln zł). W zerohedge rzadko przewija się wątek BTC, tutaj się pojawił jako jedna z alternatyw chronienia swojego majątku przed Wielkim Bratem.
http://www.zerohedge.com/news/2016-09-10/police-seize-over-5000-ounces-silver-mans-home
  • 4
@uzamkniete: kupić anonimowo można ale co to zmienia? Problem z przechowaniem i ukryciem bo przecież jak znajdą to i tak ukradną. Dlatego wolę bitcoin, seeda z głowy bez nie wyciągną. Takiemu jak ja nawet torturami ;)
@uzamkniete: no może i tak ale na pewno nie jest łatwo to zrobić, majątek zawsze będzie zagrożony jeżeli dobro jest w formie materialnej. To, że złoto jest w tej formie jest wielkim minusem, już raz miałem włamanie i okradziono mnie dlatego złoto dla mnie nie istnieje od tamtego czasu, nie ma wartości. Natomiast trezor mągą sobie kraść i tak nic im po nim.