Wpis z mikrobloga

Jak mnie #!$%@? polityka fejbuka, to nie macie pojęcia. Chcesz odpalić stronę z wiadomościami na telefonie? Proszę bardzo, #!$%@? się, instaluj messengera. #!$%@? nie dość, że żre RAMu jak świnia ziemniaki, to jeszcze zamula i działa sobie w tle, jak jakiś #!$%@? szpieg. Po co? By dopasować reklamy oczywiście - to oficjalna wersja. A skądinąd wiadomo, o czym pisali na niebezpieczniku i innych anglojęzycznych stronach, że szpieg to niewąski w uszach, bo rejestruje wszystko, co w otoczeniu się dzieje.
#!$%@?ę to.
Ale spróbuj wejść na pełną stronę z wiadomościami - #!$%@?. Przekieruje na Messengera odpalając jednocześnie google play, od razu by zainstalować ten zamulający systemy program.

Zachowanie podobne do Appla: wciskają pod przymusem, jak tylko dasz się złapać w sieć ich produktów. Wszystko dedykowane, ciężkie i zabugowane, a do tego szpiegujące. Wiele osób ma messengery na swoich urządzeniach - jednemu nie zamulało, bo miał telefon #!$%@? w kosmos, super parametry, że w GTA V mógłby na tym grać. Reszta, jak to u normalnych ludzi - klasy średniej, budżetowe i niektóre tanie. I tym, którym wciska się tą kretyńską aplikację, telefony przestają działać płynnie.

Dlatego tak kibicuję projektowi "Slovanie", bo to co sie #!$%@? z tą stroną to przechodzie ludzkie pojęcie...

#gorzkiezale ##!$%@? #facebook #slovanie #messenger
  • 8
@Mirek_Belka Bylo jakis czas temu, teraz nie ma takiej możliwości. Ja radzilem sobie tak ze jak mialem ten napis o instalacji messengera to przeskakiwalem na wersje na komputer i smigalo. Ale oczywiscie wczoraj cos #!$%@? i bardzo trudno sie wtrafić teraz nawet z tym...
@Mirek_Belka: jeśli chodzi o wiadomości per se, z własnej strony, to wejście w nie nie jest takie trudne, wpisuję po prostu www.facebook.com/messages i nie przekierowuje mnie na wersję mobile, bo ta ma inny adres, ale nie pomnę jaki. Natomiast, gdybym chciał odebrać wiadomość od konta jakiegoś produktu, załóżmy tego #poloneztrophy, to #!$%@?, adios, sayonara, #!$%@? się. Da się, ale tylko, gdy KTOŚ napisze, to wyskakuje komunikat w powiadomieniach, który jest