Wpis z mikrobloga

Mirki mam prostą aplikację na #android, która wysyła żądanie do mojego serwera i dostaje z powrotem adres do pliku mp3. Sytuacja jest tego typu, że ten plik jest tworzony i dopisywany. Chciałbym móc odtwarzać go w appce od samego początku.(jest on tworzony szybciej niż telefon może to pobrać, to akurat luz), jednak sytuacja wygląda tak, że jak w momencie żądania plik ma 15sek to zostanie pobrane i odtworzone to 15sek i koniec. Potrzebuję jakiegoś pomysłu jak sprawić, aby odtwarzało się to płynnie, doczytywało do końca na bieżąco. Nie znam dokładnego finalnego rozmiaru pliku, ale wiem jakiej długości powinien być ten plik. Jest jakieś inne rozwiązanie niż samodzielna implementacja pobierania pliku i ściąganie w tle dodatkowych paczek(przez żądanie następnych porcji pliku, aż się długość będzie zgadzać) a później jakieś doklejanie tego do pliku odtwarzanego? W ogóle to zadziała? Mogę uruchomić odtwarzanie pliku(a bardziej jakiegoś obiektu) w androidzie i równocześnie w tle do niego coś doklejać? To będzie działać? #programowanie
  • 4
  • Odpowiedz