Wpis z mikrobloga

#wosp #wosplive #neuropa #matkakurkacontent

Z facebooka Jurka Owsiaka

List otwarty do p. Izabeli Firlej-Wielguckiej

Szanowna Pani,

List otwarty to jedyny sposób, aby trafić do Pani, ponieważ wiem, że Pani mąż, bloger Matka Kurka – a może czynicie to Państwo razem - czyta, ogląda moją stronę na Facebooku i mojego vloga. Wiem, że mąż także od deski do deski śledzi moje audycje radiowe. Przyznaję, że cieszy mnie to, bo w ten sposób na bieżąco Pani mąż, lub być może Państwo, wiecie czym się zajmuję. A także wiecie, że bardzo, bardzo rzadko poświęcałem swój czas Państwu. W odróżnieniu od męża, który mojej osobie tego czasu poświęca nieskończoną ilość.

Widziałem Panią na procesie sądowym. Próbowaliśmy z Panią porozmawiać, ale jak Pani pamięta, mąż tę próbę dialogu brutalnie przerwał. A mi i mojemu adwokatowi chodziło o to, aby spróbować przełamać tę nieprawdopodobną spiralę złych emocji skierowanych do mnie i do naszej Fundacji. Proces, jak Pani wie, był z powództwa cywilnego, czyli także ja i moja żona ponosiliśmy wszystkie z tym związane koszty. W czasie procesu wykazywaliście Państwo, że Pani mąż jest bezrobotny i jako rodzina macie Państwo bardzo niewielkie dochody. Mogę więc wyłącznie na Pani ręce te zasądzone na moją rzecz pieniądze w formie darowizny przekazać. Pod tym tylko warunkiem, że to Pani osobiście w siedzibie Fundacji WOŚP te pieniądze odbierze, a ja będę miał świadomość, że w ten sposób Pani budżet domowy nie dozna tak znaczącego uszczerbku.

Mam nadzieję, że ta kara, nałożona na Pani męża, a także jednoznaczna reakcja internautów na jego Twitterze i na wielu innych portalach, pozwoli wreszcie zakończyć te szaloną krucjatę przeciwko mojej osobie, mojej rodzinie i Fundacji. Trwa to już kilka lat i jak Pani widzi, zbieramy jeszcze więcej pieniędzy, a co za tym idzie – jeszcze skuteczniej wspieramy polską medycynę. Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy przez cały czas jest także, tak jak każda inna Fundacja, do dyspozycji w zakresie wszelkiego rodzaju zapytań i kontroli prowadzonych przez powołane do tego instytucje. Do dnia dzisiejszego, a także do końca świata i jeden dzień dłużej, realizujemy i będziemy realizowali naszą działalność uczciwie, zgodnie z prawem, otwarcie i przejrzyście, a przede wszystkim skutecznie, czyli z pożytkiem dla zdrowia i życia Polaków.

Czekam na sygnał od Pani.

Jerzy Owsiak
  • 15
  • Odpowiedz
Znaczy dobry wujek Jurek chce Kurakowi rozwalić rodzinę.

Super. Jestem zachwycony dobrocią dobrego wujka

@krzychol66: niby gdzie chce rozwalić rodzinę? Oddając to, co Kurak musiał przekazać za kłamanie na temat Jurka i Wośp?
  • Odpowiedz
@krzychol66: Ty się w czoło puknij, jak ktoś tu cokolwiek w rodzinie rozwalił to ten idiota, który pomawiał Pana Owsiaka i wciągał rodzine w swoje głupie zabawy na twiterze.
  • Odpowiedz
Znaczy dobry wujek Jurek chce Kurakowi rozwalić rodzinę.

@krzychol66: Tak chce rozwalić rodzinę, jak mąż który nie pozwala żonie porozmawiać z adwokatem Owsiaka na korytarzu? No wiadomo, jeszcze by coś źle zrozumiała albo nie daj Boże się odezwała i byłby wstyd :D
  • Odpowiedz
jedyny sposób, aby trafić do Pani

@Goofas: jeszcze 100 lat temu to może racja, ale teraz większość ludzi posiada telefon komórkowy i wystarczy zadzwonić żeby się skontaktować.
Tak jakby jakiś kolega wiedząc, że ktoś przegląda wykop zamiast zadzwonić to opublikowałby tutaj list otwarty twierdząc, że to "jedyny" sposób żeby trafić do celu.
  • Odpowiedz
@Goofas: nie uważam, aby możliwe było żeby ona te pieniądze wzięła. Zrobiłaby się z tego akcja medialna, chyba, że Jurek by się postarał żeby tego nie nagłaśniać. Fajnie by było jakby po prostu po cichu ten konflikt by wygasł, bo szkodzi najbardziej w zasadzie kurkom.
  • Odpowiedz
@Goofas: jak obserwuję wpisy, zachowania i sam wyraz twarzy tego ,,niezależnego" blogera, to przychodzi mi na myśl, że przejawia objawy choroby psychicznej. Pytanie czy to niezależne od niego, czy sam się w nią wpędza przez swoją nienawiść.
  • Odpowiedz
@frogfoot: Rodzina jak rodzina.
- Czy chcecie być razem na dobre i na złe, w zdrowiu i w chorobie, w dobrej i złej doli, dopóki śmierć was nie rozłączy?
- Chcemy.

I wszelkim owsiakom i innym postronnym "życzliwym" wara od tego.

a swoją drogą Kurak ma ode mnie wielkiego plusa za reakcję na panaowsiakową "dobroć". Ciekawe tylko, czy którekolwiek z usłużnych mediów doniesie...
  • Odpowiedz
@Goofas: Odpowiedź Marka Wielguckiego:

moja kompromisowa propozycja jest taka. Nie dam w pysk Jerzemu O. za próbę upokarzania mojej Żony, bo po pierwsze Jerzy O. jest w stanie obrazić jedynie kogoś takiego jak Jerzy O., a po drugie jeśli rzeczywiście pieniądze go nie interesują to widzę co najmniej dwie pilne potrzeby. W 2014 roku Jerzy O. wykorzystał ciężko chore dziecko, żeby nie odpowiadać na pytania dlaczego nie przedstawił faktur na żądanie sądu. Wlazł na stół i krzyczał tak:

To jest Łukasz, ma dziesięć lat, umiera. Umrze, bo jest nieuleczalnie chory.

Jerzy O. zapewne o tym nie wie, ale Łukasz Berezak żyje, parę miesięcy temu w Szczecinie zbierał pieniądze na swoje leczenie i nie było tam ani Jerzego O., ani psa z kulawą nogą z Fundacji WOŚP. Jerzy O. i WOŚP użyli chorego dziecka jako gadżet do tandetnego "szoł" i zapomnieli o Nim. Można to naprawić, wpłacając 19 130 złotych na konto:

Łukasz Jacek Berezak, al. Wyzwolenia 21/11, 70-554 Szczecin, PKO BP (I Oddział Szczecin) 77 1020 4795 0000 9702 0281 8656. W tytule przelewu trzeba dopisać:
  • Odpowiedz
Rodzina jak rodzina.

- Czy chcecie być razem na dobre i na złe, w zdrowiu i w chorobie, w dobrej i złej doli, dopóki śmierć was nie rozłączy?

- Chcemy.

I wszelkim owsiakom i innym postronnym "życzliwym" wara od tego.

@krzychol66: czy alkoholikom lub pedofilom można odbierać dzieci? Czy "życzliwy" kurator ma się #!$%@?ć? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz