Wpis z mikrobloga

@bvszky: Prowadził Barcelonę i doprowadził ją do absolutnej dominacji w Europie, tego mu nie wybaczą. W dodatku ma czelność twierdzić, że jego preferowany styl jest optymalnym do gry w piłkę i nie ma po drodze z egotystycznymi idolami gimbów pokroju Zlatana. Nic nie poradzisz.
@OddajButa123: Juventus był średnim klubem? Klopp wyciągnął na szczyt Mainz? Czy Borussię, w której trafiły mu się, szczęśliwie, odpowiednie warunki kadrowe. Mourinho trafiła się w Porto paka, której trzon natychmiast rozpierzchł się po najlepszych klubach w Europie. To Mourinho ich wyszkolił? Wszyscy wymienieni mieli pod swoimi skrzydłami wyśmienitych piłkarzy, bez nich nic nie da się zrobić.

Conte i Mourinho to w ostatnich latach prowadzili zespoły o wiele mocniejsze kadrowo niż obecne
@OddajButa123: Gówno. To, że Hummels okazał się stoperem światowej klasy to był fart, nikt się tego nie spodziewał. To, że pojawił się Gotze to fart, a nie żadna zasługa Kloppa. To samo dotyczy zresztą Kagawy. Gdyby miał średnie lub słabe warunki kadrowe, jak w Mainz, wyniki byłyby adekwatne.

Nawiasem, jako ktoś kto mocno interesuje się Barceloną od okolic 2003 roku, doskonale wiem jak wielką pracę wykonał tam Guardiola, by wznieść ją
@rooger: Może odrobina merytoryki? Nie dostrzegam tam żadnych głupot. Absolutną bazą do sukcesu zawsze są warunki kadrowe. Mourinho nie wyrzeźbił Deco, Carvalho i innych z gliny. Trafili się, potrafił to ułożyć. Nie zbudował żadnej potęgi z niczego. Conte też nie, bo to zwyczajnie niemożliwe.
@Dramir: Conte miał farta, że zapoczątkował obecną dominację Juve we Włoszech? Mourinho miał farta, że z Porto zdobył Puchar UEFA a po roku LM i wypromował swoich zawodników do klubów gdzie mogli zwielokrotnić swoje zarobki? A o Kloppie to takie #!$%@?, że szkoda komentować bo przecież Gotze, Kagawa i Lewandowski przed dołączeniem do BVB to już była klasa światowa xD
@burbonek7: Nie o to mi chodzi. Głównym zarzutem przeciwko Guardioli jest fakt, że wszędzie miał świetne warunki kadrowe. Dobrą bazę i pieniądze na transfery. No więc ja odpowiadam, że dotyczy to także wszystkich wyżej wymienionych.
@Dramir: Hummels mu się trafił, Gotze mu się trafił, Gundogan mu się trafił, i Piszczek, i Lewandowski, i Kagawa, i Sahin...Dużo tych przypadków, nie sądzisz?

Widziałeś mecze BVB przed erą Kloppa? Widziałeś tych zawodników przed Kloppem? A ja owszem.

To u niego Schmelzer, Kagawa, Sahin, Błaszczykowski, Piszczek, Weidenfeller, Subotic osiągnęli absolutny szczyt umiejętności i nigdy później do tego nie nawiązali. Przypadek?

Przed przyjściem Kloppa, Borussia była średniakiem Bundesligi w takich tarapatach
@rooger: za wcześnie na takie wnioski. Jezeli Pep przeprowadzi City przez okres swiateczno-noworoczny bez kontuzji, to powinno mu sie udać. Ale ja coś czuję ze zajedzie swój zespół i w pewnym momencie wyprzedzi go autobus Josego.