@FIFO: Mam 2 SSD i jeden HDD (2 TB). Ten potrzebny jest mi jako magazyn :) Nagrywam sporo filmów z DayZ, a dobra sesja kilkugodzinna to czasem koło 60-70 GB... @agnad: @laza: 199 euro
@kamillus: @laza: @m_bielawski: @vdr: w takim razie jestem pod wrażeniem. Choćbym się zesrał nigdy nie potrafię przekroczyć 600 GB,a trzymam podobne rzeczy, stąd moje zdziwienie. Poza tym transfer plików musi być katorgą; nie mówiąc o defragmentacji.
@FIFO: sorry, ale zarówno NTFS jak i "linuksowe" systemu plików dużo lepiej ogarniają kwestię fragmentacji i nie robią gnoju na dysku. Nie widzę potrzeby odpalania defragmentacji (pomijając to, że windows sam ją sobie odpala raz na tydzień).
Sprawdziłem na tym 11TB magazynie (on akurat chodzi na linuksie). Mam 10.4% pofragmentowanych plików. Tylko, że to nie ma najmniejszego wpływu na wydajność, bo jak plik 10GB jest pocięty na 2, 3 czy nawet
@m_bielawski: Fakt, nie ma sensu robić defragmentacji dysku z systemem plików NTFS, tak samo jak nie ma sensu kosić trawnika w lato przecież przyjdzie zima i problem sam się rozwiąże.
Kupione w ciemno za jakieś grosze rok temu, psiknięte dwa razy. Nie mogę znieść tego zapachu, więc robię #rozdajo #perfumy nie wiem tylko czy ten syf można określić mianem perfum
Przesyłkę InPost opłaca wygrywający.
Losowanie dzisiaj o 21.
Udziału nie biorą: zielonki, użytkownicy z tagów pato mma gal
18+
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
#pcmasterrace
@FIFO: filmy, zdjęcia i inne takie
@agnad: @laza: 199 euro
@JestemOdpademAtomowym: wydało się ;)
chcesz powiedzieć, że używasz FAT32 w 2016?
Sprawdziłem na tym 11TB magazynie (on akurat chodzi na linuksie). Mam 10.4% pofragmentowanych plików. Tylko, że to nie ma najmniejszego wpływu na wydajność, bo jak plik 10GB jest pocięty na 2, 3 czy nawet
@FIFO:
Widzę, że mamy do czynienia z ekspertę. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@vdr: Nie lepiej było brać WD z 5letnią gwarancją?