Wpis z mikrobloga

Cześć Mireczki spod tagu #xiaomi #redminote3pro Mam nadzieję, że niedługo stanę się częścią Waszej rodziny ponieważ już HK Goldway pakuje mojego RN3P- 32GB do wysyłki, udało mi się dostać srebrną wersję za jakieś 660 zł + Case + folia na wyświetlacz i przesyłka przepakowana w UK z ominięciem VATu także myślę, że to całkiem dobry deal, można zejść nawet do 600 zł z tym, że z ryzykiem opłacenia VATu. Chciałem bardzo podziękować Mireczkowi @krasnyyyy za wprowadzenie mnie w tajniki aliexpress oraz za pomoc dość znacznym zbiciu ceny – należy Ci się piwko i to nie jedno . Wołam również @sxill ponieważ w poprzednim moim wpisie prosił abym dał znać co i jak kupiłem. Jeśli ktoś jest chętny jak kupić RN3P 32gb w takiej cenie chętnie podpowiem. I teraz przechodzę do pytania, zapytałem na ali Goldwaya jaki mają w tym telefonie ROM i czy jest odblokowany bootloader w odpowiedzi otrzymałem: „hi friend, it will be global version, but XIAOMI is normally lock bootloader” – pytanie czy ten Global to jakaś normalna wersja ? Czy jakiś chiński syf ? Nie wiem czy mam już prosić o zgodę na odblokowanie czy niekoniecznie a także czy jest jakiś w miarę bezpieczny sposób żeby bez zgody Xiaomi odblokować bootloader bo z tego co czytam wynika, że coraz częściej odmawiają ?
  • 43
  • Odpowiedz
@HaSSaN: Global jest ok, ale są nieprzetłumaczone rzeczy i pomniejsze bugi. Ja tam go wywaliłem. Xiaomi odblokowuje bootloader bez problemu, ja dostałem zgodę po dwóch dniach, a napisałem, że chcę sprawdzić rom Xiaomi.eu.
  • Odpowiedz
@HaSSaN: wyslij prosbe o unlock, jak bedziesz chcial to zrobic to juz bedziesz mial to zalatwione. jesli to bedzie legitny global to bedziesz mial na pewno update ota, bedzie normalnie jezyk polski po update
  • Odpowiedz
Ok widzę, że jest kilka chętnych osób więc robimy w następujący sposób: Kupujemy RN3P – 32GB u Goldwaya - https://www.aliexpress.com/snapshot/8039534749.html?orderId=77820449968906 wersja srebrna za 172$ następnie piszemy mu wiadomość: Hi, I am from cebula.online website. Coupon code is GWPLR3 – jest to kod promocyjny dzięki któremu obniży nam cenę o 3$ a także doda case + folię, czekamy na reakcję sprzedającego z reguły nie dłużej niż 24h, Przy okazji zakładamy konto na https://givingassistant.org/
  • Odpowiedz
@krasnyyyy: u mnie tak trzyma, że jest z tym problem, nawet spory. W sumie dobrze, bo widać, że jest trwałe. Gdzieś czytałem, że jest wykonane z bardzo trwałego materiału, ale to raczej nie jest plastik( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz