Wpis z mikrobloga

Takie tam niedzielne nagranie :)

Sprzęt użyty:
- podróbka telecastera za 400 złotych firmy HK (taka sklejka z chińskich części :D)
- POD Studio GX
- Reaper jako program do nagrywania (i trochę masteru, dałem EQ)
I trochę jeszcze podbiłem tony w Fruity Loopsie i wyeksportowałem do mp3 :)

Jak ktoś ma jakieś rady odnośnie lepienia dźwięku to z miłą chęcią posłucham :D

#gitara #muzyka #produkcjamuzyki #tworzeniemuzyki
  • 11
  • Odpowiedz
@chbukowski: @CherryWhite: Jest tylko 12 dźwięków, więc możliwe, że już gdzieś było użyte :D

A piosenkę znam. U mnie to raczej jest usiąść się i coś tam nagrać. Bez inspiracji. Po prostu tak o ;)

@Marianero: Szkoda, że już usunąłeś. Nie miałem dostępu do internetu.
Możliwe, że z górą lepiej by brzmiało, zaraz sprawdzę :D
  • Odpowiedz
@Rezix: Proszę :) Tak teraz słuchając przy reuploadzie to wydaje mi się że trochę przesadziłem z tym efektem, część od 2:00 brzmi z nim fajnie, jednak to czy warto go dodawać na cały utwór/ścieżkę zależy od tego jaki typ brzmienia chce sie uzyskać.
  • Odpowiedz
@Marianero: O Delay chyba lekki dałeś :D
Faktycznie z twoim remasterkiem lepiej brzmi :)

@William_Lawson: Pewnie. Bierz :) Licencja CC, nie musisz podawać autora, ale wyślij potem link do nagrania.
W sumie chyba nagram więcej takich gitarowych zagrywek i wszystko rozdam na licencji CC, bo jestem ciekawy co można z moim graniem więcej zrobić :D
  • Odpowiedz
@Rezix: Mówiąc dokładniej to rozbiłem całość na 4 kanały. Na pierwszym bass do 250hz jeśli dobrze pamiętam - dałem tam ampa z guitar riga jeszcze. Na kanale ze średnimi częstotliwościami 250-1000hz dodałem leciutki reverb. Górę powyżej 1khz podzieliłem na dwa kanały (jeden solo lewy, drugi solo prawy) i przesunąłem lewy względem prawego o parę milisekund, powstał efekt Haasa, całkiem fajny patent na poszerzenie ścieżki. Dodatkowo na wysyłce dodałem jeszcze jeden reverb
  • Odpowiedz