Wpis z mikrobloga

Czy karty które wymagają już rejestracji są wpuszczane do sieci LTE? Kupiłem dziś kartę, ale przez "nieoczekiwany błąd" na poczcie nie udało mi się zarejestrować jej. Do 3G loguje się bez problemu, próba zalogowania się do 4G kończy się niepowodzeniem, nie jestem pewien czy sieć mnie nie wpuszcza, czy zasięg jest zbyt słaby. Nie chodzi mi tu o korzystanie z transferu danych, rozmawiania, smsowania tylko o zwykłe zalogowanie się do sieci.
#orange
  • 14
  • Odpowiedz
@UjekF: Co sieć to inne standardy, chce po prostu ustalić czy niezarejestrowane karty, które muszą zostać zarejestrowane aby z nich normalnie korzystać są wpuszczane do sieci 4G Orange.
  • Odpowiedz
@dzieju41: Dla operatora to żaden problem zablokować jedną sieć dla danej grupy użytkowników, w tym wypadku sieć 4G jest kompletnie niepotrzebna bo służy w obecnej chwili praktycznie tylko do transmisji danych. Nie mam możliwości zweryfikowania czy nie wpuszczanie mnie do sieci 4G jest powodem zbyt słabego zasięgu, czy też blokady operatora.
  • Odpowiedz
@dzieju41: Dzisiaj kupiłem nowy starter, operator ma dla tej karty osobne reguły zabraniające kontaktu z innymi, używania transmisji danych do momentu zarejestrowania numeru. Równie dobrze pod te reguły może zaliczać się możliwość zalogowania do sieci 4G, czego nie jestem pewien, i nie jestem w stanie tego obecnie zweryfikować dlatego zapytałem się tutaj o to.
  • Odpowiedz
@dzieju41: Ustaliłem, że moja karta faktycznie ma zablokowaną łączność z sieciami 4G. Sprawdziłem kartę kolegi i w tym samym miejscu, na tym samym modemie łączy się ona bez problemu z 4G Orange.
  • Odpowiedz