Wpis z mikrobloga

Halo halo! Jest tu kto? Mam pytanko, ponieważ kończy mi się ubezpieczenie na dom i chciałbym zawrzeć nowe, ale nie chce mi się iść do ubezpieczalni ponieważ muszę jechać 20 km... czy można zawrzeć takie ubezpieczenie przez internet?
  • 10
  • Odpowiedz
@darleyy: a gdzie ubezpieczasz? Jak w PZU to raczej wszystko da się przez telefon załatwić. Zadają kilka standardowych pytań po czym uzgadniają szczegóły i na maila dostajesz umowę i kwotę do zapłaty.
  • Odpowiedz
@darleyy: Ja tak zawierałem już dwukrotnie umowy w PZU na auto (ac,oc nnw). Dogadałem się z gościem co do pakietu i ceny, on wysłał mi na maila umowę, potwierdzenie polisy i blankiet wpłaty. Zapłaciłem przelewem i gotowe. Nic nie musisz podpisywać, nigdzie nie jeździsz wszystko online.
  • Odpowiedz
@darleyy: tak jak mówi @zly_dzien, ubezpieczenie na dom możesz kupić przez naszą infolinię. Drugą opcją jest portal moje.pzu.pl - dopasujesz tam polisę do swoich potrzeb i zobaczysz jaki jest koszt takiej polisy.
Jeśli będziesz zainteresowany po prostu ją kupisz :)
  • Odpowiedz
Ok, dzięki za informacje. Skorzystam z tej opcji przez stronę internetową bo rozmawiać przez telefon za bardzo nie lubię. Trochę technologii i człowiek się gubi :P
  • Odpowiedz