Wpis z mikrobloga

Dzień dobry Państwu, szukam ludzi którzy mogli by mi pomóc w prowadzeniu #antyburak .
Chodzi głównie o to aby obnażać kłamstwa, kradzieże i inne przekręty #sokzburaka
Przy okazji można pokazywać manipulacje innych tego typu grup.
Strona FB

Poniżej macie naprawdę straszną rzecz. Nazywanie mistrzem pedofila któremu cały czas grozi ekstradycja do USA :)
Pobierz
źródło: comment_miJ6GWILC0lydPOz9aqcD7FlYOZc8SA6.jpg
  • 16
Filmy robi dobre z tym się zgodzę. Co nie zmienia faktu że jest parszywą świnią. Zacytuje:
"Znany reżyser w latach 70. dopuścił się pedofilii, uprawiał seks z 13-latką. I chociaż od zdarzenia minęło niemal 40 lat, to sprawa nie jest zakończona. Sąd zadecydował, że ekstradycja Polańskiego do USA nie jest możliwa."
A swój post także sam zgłosiłem :)
@antyburakpl: W latach siedemdziesiątych stanął przed sądem i zawarł ugodę, w ramach której miał nigdy nie wrócić do USA. To chyba dobrze robi, że trzyma się tych ustaleń i nie poddaje się ekstradycji tylko dlatego że po 30+ latach jakiś sędzia chce na nim zbić kapitał polityczny? Zresztą, sama ofiara podtrzymuje, że sprawa jest dla niej zamknięta.
@Joz: Oczywiście większość jego filmów była naprawdę dobra. W myśl amerykańskiego prawa współżycie dozwolone jest od 16/17/18 roku życia w zależności od stanu. W stanie Kalifornia wiek ten to 18 lat. 30 lat uciekania po Europie nie wiem czy można zaliczyć jako karę. Z tego co słyszałem Interpol ma także cofnąć czerwoną notę. Polski sąd w 2015 uznał że niedopuszczalne jest wydanie Polańskiego, oczywiście ostatnio Ziobro się uparł że trzeba go
W myśl amerykańskiego prawa współżycie dozwolone jest od 16/17/18 roku życia w zależności od stanu.

@antyburakpl: Śmieszna sprawa, bo gdyby jakiś nadgorliwy prokurator w USA który chciałby robić karierę na głośnej sprawie, próbował oskarżać Polańskiego według starych zarzutów sprzed ugody (bo przecież ją złamał), nie mógłby tego zrobić bo 3 z 5 postawionych zarzutów przestały być przestępstwami jak np. taki zarzut sodomii został zlikwidowany według Sądu Najwyższego. Zostaje więc zarzut