Wpis z mikrobloga

Ten cały Poke Assistant IV calculator (https://pokeassistant.com/main/ivcalculator) to sobie można o kant dupy rozbić...
Możliwe, że moje żale nie mają sensu jeśli nie jest potwierdzony fakt, że IV pokemona się nie zmienia podczas ewolucji (wtedy proszę o informacje ;)).
Natomiast jeśli ten fakt jest prawdziwy to min i max to jest jakiś żart (więc average też automatycznie)... przeczuwałem to już wcześniej ale tym razem byłem sprytny i przed evolucją w nazwie pokemonów zapisałem sobie min, max i average na każdym #!$%@? poku (a co ;P)... teraz sobie wszystkie sprawdzam po ewolucji i te cyfry dupa się mają do siebie - na nowych pokach min i max jest kompletnie czasami poza przedziałem min i max jaki był wcześniej (pierwszy z brzegu przykład - miałem Psyducka min. 68 max 71 average 69... po ewolucji Golduck ma min. 3 max 38 average 25 WTF?!) I mase takich przykładów mam.

Co jak co ale ja rozumiem ze jak jest kuwa MIN to poniżej tej wartości nie może zejść (i analogicznie z MAX).... jeśli nie i to tylko jakieś "możliwe" wartości to po co w ogóle te kalulatory skoro i tak wszytko się może zdarzyć.

Mało tego niektóre stworki jak sobie IV wyliczyłem jeszcze raz to mimo że nic z nimi nie robiłem teraz mi wylicza inne wartości niż dwa dni temu. WTF?

Wszystkie IV kalkulatory pewnie działaja podobnie więc nie sądzę, żeby to był problem tylko z tym szczególnym ale jeśli tak to proszę o informacje jakiego używać.

#pokemongo
  • 11
@weshu ja jux miałem dość tego szamba IV, #!$%@? wartości min i max, nie wiem po #!$%@? tylko cieżej to szło odczytac. Ściągłem apke calculator IV z marketu i zajebiscie ustawiasz wszystko i wyswietla Ci idealny %