Jest taka książka - 1Q84 Murakamiego. Jakieś 2 lata temu ją przeczytałem i mimo że nie była jakaś ambitna i porywająca to i tak dosyć mocno mi się spodobała.
Chciałbym ją kupić w prezencie mojej 13letniej bratanicy. Jest tylko jeden problem - totalnie nie pamiętam czy były w niej jakieś sceny "tylko lda dorosłych" - mam na myśli seks, brutalność. Możecie mi doradzić czy ta książka się nadaje dla nastolatki?
@brck89: Z tego co pamiętam to był w niej jakiś motyw że córka przywódcy sekty była przez niego molestowana, poza tym główna bohaterka Aomame na pewno zaszła w ciążę z głównym bohaterem, Tengo ;) Szczerze to też przeczytałem ją parę lat temu i mogę się mylić, ale wydaje mi się że nie jest to dobra pozycja dla 13latki. A może spróbujesz coś ze złotej listy? To lista polecanych książek dla
@brck89: Były, były. Szczerze mówiąc uważam, że to nie są książki dla 13-latki. Raz, że pełno jest motywów WTF ( ͡º͜ʖ͡º), dwa książka jest po prostu katastrofalne nudna i rozczarowująca, co może ją zniechęcić do czytania.
Jest taka książka - 1Q84 Murakamiego. Jakieś 2 lata temu ją przeczytałem i mimo że nie była jakaś ambitna i porywająca to i tak dosyć mocno mi się spodobała.
Chciałbym ją kupić w prezencie mojej 13letniej bratanicy. Jest tylko jeden problem - totalnie nie pamiętam czy były w niej jakieś sceny "tylko lda dorosłych" - mam na myśli seks, brutalność. Możecie mi doradzić czy ta książka się nadaje dla nastolatki?
#ksiazki #czytajzwykopem #literatura #murakami
A może spróbujesz coś ze złotej listy? To lista polecanych książek dla