Wpis z mikrobloga

@whysooseriouss: moja mamuśka słucha koncerty tego pokroju i zawsze mam bekę, jak leci w telefonie " prosty ludu powstań z kolan, blach blach", w takim patriotycznym motywie, pieśń przeciwko władzy. No i słuchanie telefonu to tyle jest z walki z władzą, zwłaszcza że ona robi w budżetówce. Zawszę kisnę gdy ludzie poważnie podchodzą do takich piosenek, gdzie wyrażają to tylko biernym słuchaniem, a nie aktywnym czynem xD
  • Odpowiedz
@KorelacjaProkrastynacji: Przecież nie ma stanu wojny, Polska jest oficjalnie niepodległa. A te pieśni to przypomnienie jak było kiedyś i jaką drogę przeszliśmy jako naród. Np. właśnie "Modlitwa AK". Te pieśni nie muszą już porywać do walki, dawały nadzieję wtedy - dziś to pamiątka, wspomnienie historii.
  • Odpowiedz
@whysooseriouss: Akuratnie ta piosenka o której mówię leciała w jakichś kabaretach, gdy PO o----------o i moja mamuśka dała tę piosenkę do ulubionych hitów. Bo ona nauczyciela, a że zaczęli w ministerstwie grzebać, to taka jej walka z władzą. Poprzez słuchanie piosenek. Niczym monolog z dnia świra, czemu nie jestem chamem ze sztachetą, który rzuci cegłą, z którym każdy by się liczył" xD
  • Odpowiedz