Wpis z mikrobloga

Mireczki niedługo mam urodziny i moja luba postanowiła mi zasponsorować zegarek do 550zł. + swoje 150-200zł mogę dołożyć. Pozostaje kwestia wyboru - nie mam o tym zielonego pojęcia. Czy jest sens kupować zegarki w apartach itd.? Czy raczej szukać w internecie? Na jakie firmy zwracać uwage? Wiem, że to nie jest duży budżet ale chciałbym coś sobie wybrać. Najbardziej zależy mi na zegarku na pasku raczej klasycznym - eleganckim. Żaden cyfrowy casio.

Może potraficie podrzucić jakimś ciekawym modelem w podobnej cenie. Jeśli się nie uda będę zmuszony iść jutro do galerii handlowej i wybrać coś na własną rękę :(

#zegarki #modameska
  • 17
  • Odpowiedz
@Zajder Ale nic nie napisałeś o zegarku: garniturowiec, nurek, pilot? W tej cenie można już upolować fajnego Orienta czy Seiko, aczkolwiek może być trudno złapać je w stacjonarnych sklepach.
  • Odpowiedz
@Zajder ja polecam Ci jakiś mechaniczny używany. Jak poszukasz na allegro to znajdziesz coś dobrego. Marki to Seiko, Atlantic, Certina...nie wiem co jeszcze, w tym przedziale cenowym z używanych zegarków to różne można znaleźć.
  • Odpowiedz
Czy jest sens kupować zegarki w apartach itd.?

@Zajder: Nie.

Popatrz na Seiko, Citizen, Orient (mój osobisty faworyt to Orient Bambino FER2400BW0), spójrz też na Vrastislava Conceptum - limitowane serie, niektóre są śliczne, Adriatica, Festina. Używki to też jakaś opcja, trzeba wybierać sprawdzonego sprzedawcę.

A konkretów nie linkuję bo nie wiem czego szukasz. Poprzeglądaj ofertę powyższych marek, wybierz coś ładnego i w budżecie, wyjdziesz na tym lepiej niż na zegarku z
  • Odpowiedz
@Hdrunked: @sphinxxx: @piotr-py: @Xune: @ponton: @Pantokrator: Panowie, poprzeglądałem oferty marek które mi podaliście i najbardziej podszedł mi ten i ten Seiko.

http://fabrykazegarkow.pl/zegarek-seiko-chronograph-ssb139p2

http://fabrykazegarkow.pl/zegarek-seiko-chronograph-ssb165p1

Jednak widzę, że oba mają mechanizm kwarcowy. Czy to mocno wpłynie na żywotność zegarka? Czy po prostu większa szansa na jego awarie? W przypadku tego drugiego, chciałbym również zmienić bransolete na pasek.
  • Odpowiedz
@Zajder: mechanizm kwarcowy to po prostu pewien układd elektroniczny. Działa dokładnie, niezawodnie i trzeba tylko wymieniać baterię. Z kolei zegarki mechaniczne i automatyczne to zegarki w starym dobrym stylu, czyli zero elektryki, same sprężyny i zębatki.
  • Odpowiedz