Wpis z mikrobloga

programistyczne swiry mam do was prośbę, potrzebuję zrobić na stronce takie cos ze po kliknięciu na obrazek owy obrazek zmienia sie w inn obrazek i to udalo mi się zrobic.
Problem w tym ze nie wiem jak zrobi zeby podczas przeładowania strony był zapamietany ostatni wybór:/

Jakieś pomysła?

var tImg = ['widok.jpg','widok2.jpg'];

var vImg = true;
function fSetImg(){
if (vImg){
document.getElementById('iImg').src = tImg[1];
vImg = false;
}

else {
document.getElementById('iImg').src = tImg[0];
vImg = true;
}
}

#html #programowanie #js

Tak to jest jak coraz więcej amatorów pcha się do zabawy, później same problemy i miliony pytań bez odpowiedzi( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 15
@DevSwift: cookies? adres url? ajax z zapisem/odczytem bazy danych? po przeładowaniu strony naturalnie wszystko się ładuje od nowa i trzeba tę informację gdzieś zapisać. od Ciebie zależy czego użyjesz.
@DevSwift: musisz postawić usługę która będzie to pamietać. Najlepiej na AWS zeby sie łatwo skalowala. Do tego node, bo trzeba byc gotowym na pare milinow transakcji na sekundę.
I wtedy prosto - ktos wchodzi, ty odpalasz Angulara w którym generujesz na podstawie sesji token ktory wysyłasz do serwera a ten zwraca jaki był ostatni obrazek.
Proste, skalowalne
czyli moj if ma jakoś tak wygladać??

var tImg = ['widok.jpg','widok2.jpg'];

var vImg = true;
function fSetImg(){
if (vImg){
document.getElementById('iImg').src = tImg[1];
vImg = false;
document.cookie = "vImg=false";
}

else {
document.getElementById('iImg').src = tImg[0];
vImg = true;
document.cookie = "vImg=true";
}
}

nie ogarniam( ͡° ʖ̯ ͡°)
@DevSwift: człowieku oni se jaja z Ciebie robią, poczytaj troche o MVVM oraz OAuth2 jak już ogarniesz troche temat to wystarczy że puścisz entity framework jako zapytanie do API w którym sobie zwrócisz jakiegoś Windows Formsa przekonwertowanego na enuma. Jakbyś miał jakieś pytania to śmiało pisz