Wpis z mikrobloga

Dostałem ostrzeżenie i usunięto mi avatar prezentujący symbol legalnie działającego w Polsce stowarzyszenia bo jakiś nieuk pewnie dalej myśli, że swastyka to symbol wymyślony przez Hitlera. Który moderator to zrobił? Co to w ogóle ma być za żenada? Na tym portalu robi się wszystko aby zabić w użytkownikach inicjatywę.
#moderacja #moderacjacontent #boldupy #gorzkiezale
  • 9
  • Odpowiedz
@Najzajebistszy: Jeśli ktoś jest 'durniem' to będzie mu się to kojarzyło. Swastyka to starożytny symbol szczęścia obecny w dziesiątkach kultur na całym świecie i tylko w Europie banda nieuków utożsamia go z hitleryzmem. To tak jakbym jutro założył partię polityczną i zaczął mordować ludzi mając jako symbol znak '+' lub krzyż. I co, banujemy wszystkich, którzy tego używają, bo ja śmiałem wybrać taki symbol? Niewiarygodna głupota.
  • Odpowiedz
@blend: Tak jak mówię - to, że ktoś o złowrogich poglądach przejmuje dany symbol, zwłaszcza jak na całym świecie jest on pozytywny, to nie oznacza, że mamy go usuwać z przestrzeni publicznej, bo to są po prostu kpiny.
  • Odpowiedz
@Gorti: Mamy demokrację, weź wyjdź na ulicę, zrób ankietę z czym ci się kojarzy ten symbol i będziesz miał odpowiedź czy to kpina czy nie ( ͡° ͜ʖ ͡°). Ale możesz opatentować jakiś własny znak np kratkę - niby podoba a już się tak źle nie kojarzy.
  • Odpowiedz
@Gorti: negatywne podejście do swasty współcześnie jest zrozumiałe, ale według mnie dalej błędne. Imo moderator może się cmoknąć w dzyndzel, jeżeli stowarzyszenie działa legalnie pod tym symbolem i niech zacznie się uczyć robić risercz
  • Odpowiedz