Wpis z mikrobloga

Co tu się #!$%@?ło...
W tamtym roku kupiłem mieszkanie. Wprowadziłem się do niego 15 czerwca.
Właśnie przyszło rozliczenie wody za okres 01.01.2016 - 30.06.2016 (czyli 15 dni mojego mieszkania tutaj).
1700 zł niedopłaty, zużycie 88 m3. Inni sąsiedzi mają po 3, 7, 15... Życzę sobie powodzenia w kopaniu się ze spółdzielnią...
Może ma ktoś pomysł o co tu może chodzić?

#gorzkiezale #remontujzwykopem
  • 9
@Kajotpe: a protokół zdawczo-odbiorczy przy przekazywaniu kluczy był ? ze spisanymi licznikami prąd/woda/gaz/itd
jakby był to Ci grosza nie policzą więcej niż to co zużyte od zakupu
no chyba, że robiłeś basen i tak #!$%@?ło licznik,
no i jeszcze na przyszlość warto po zakupie wymienić licznik i na nowo plomby, jak ktoś blokował licznik i oszukiwał to on potem może ostro przekłamywać jak już chodzi normalnie
@Kajotpe: @Kajotpe: Ja widzę sytuację w taki sposób, że nie wprowadziłeś się i nie podawałeś danych liczników i użycie wody obliczało się według jakichś tam norm i masz teraz 88 m³ - to nie jest dobrze, ale tak jest. Nie mieszkam w obecnych granicach RP, ale u nas tak jest, że niby po 10 m³ od osoby się liczy. Teraz wprowadziłeś się i masz dostęp do licznika, i możesz nie
@ladzik: Ta, z podgrzaniem ponad 20 - a duża część to ciepła woda. Do tego jakieś #!$%@? muje typu "opłaty stałe", "opłata za licznik", "opłata za abonament". Ogólnie zauważyłem, że ta spółdzielnia mocno nagina pałę jeśli chodzi o jakieś dziwne opłaty.

@uau: @jedrek_masta: Mieszkanie nowe od dewelopera. Protokół był i na własne oczy widziałem 0 na obu licznikach (a teraz np. jeden z nich pokazuje 99960, policzyli 40 metrów,
@Kajotpe: masz tam jakieś baterie z termostatem albo panele prysznicowe? Pewnie nie masz zaworów antyskażeniowych (zwrotnych) i woda wlatywała licznikiem zimnej wody gdzie jest/było wyższe ciśnienie. Przez jakąś baterię mieszającą czy inne urządzenie przelatywała, a następnie wracała drugim licznikiem ciepłej wody gdzie było niższe ciśnienie i cofała go stąd masz 9999...
@marek22: Raczej same normalne baterie mam. Na temat zaworów nic mi nie wiadomo, to są liczniki spółdzielni więc chyba tylko oni wiedzą. W każdym bądź razie na podstawie tego wskazania licznika zamierzam iść tam i podważyć te rozliczenie...