Wpis z mikrobloga

Właśnie obejrzałem Batman v Superman Świt sprawiedliwości . Wersję dłuższą o 30 min od kinowej (film w całości trwał 3h). Te 30 minut musi wnosić sporo do fabuły bo rozmawiając z kumplami, którzy byli na nim w kinie, czułem się jakbym oglądał całkiem inny film. Jak dla mnie film jest dobry w miarę chronologiczny, spójny, efekty i walka bohaterów całkiem spoko, fabuła nie taka znowu ostatnia, wg. mnie bardzo nawiązuje do komiksów, bohaterowie w miarę fajnie przedstawieni. Największym zawodem jak zwykle Jessie Einsberg i jego gra jako Lex Luthor. Natomiast opinie o wersji kinowej: fabuła całkiem nie spójna, wątki pomieszane, Wonder Woman miała w filmie ze 3 sceny razem z finałową, brak jakiejkolwiek chronologii.
Film jak dla mnie 7,5/10.
Ciekaw jestem co wy myślicie. #popularnaopinia czy #niepopularnaopinia?

#filmy #dc #dccomics #batman #superman #komiks
hero5000 - Właśnie obejrzałem Batman v Superman Świt sprawiedliwości . Wersję dłuższą...

źródło: comment_OX7ulkOrtZFgb5cxQb2HUPZFC0XGGMb4.jpg

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@hero5000:
Podaj mi dokładnie co do sekundy długość Twojej wersji filmu :P
Obejrzałem extendet jakąś, ale nie zauważyłem tam żadnej dodatkowej treści.. :/ albo coś przegapiłem, albo w kinie puścili mi mega wersję :P
  • Odpowiedz
1. Gdzie udało Ci się obejrzeć dłuższą wersję?
2. Ja byłam w kinie i uważam że fabuła i chronologia była ok.
3. Może Twoim kolegom chodzi o te "sny" które miał Bruce Wayne, bo faktycznie wybiegały one daleko w jakąś alternatywną przyszłość?
4. Co do Wonder Woman (fav ;)) to pojawiała się na tyle dużo aby przedstawić jej postać tak jak Aquaman, Flash i Cyborg w tajnych dokumentach Lexa Luthora (bo niedługo będzie Justice League)

Chętnie obejrzałabym Twoją wersję dla porównania ale uważam że to co było w kinie było 8/10
  • Odpowiedz
@hero5000: Wiesz jakiej sceny mi brakowało w filmie którą po seansie obejrzałem na youtubie? Scena się nazywała komunia, i żeby nie spoilerować tym co nie oglądali to jest scena gdzie lex luthor gada z "kimś" po czym pojawia się wojsko i go zabiera. I to tłumaczyło to co on mówił batmanowi w więzieniu. Ja mogę z czystym sercem dać 8/10, ale trzeba choć trochę liznąć to uniwersum bo ja nie
  • Odpowiedz
Ciekaw jestem co wy myślicie. #popularnaopinia czy #niepopularnaopinia?

@hero5000: Raczej błędna opinia. Wersja rozszerzona naprawia kilka błędów związanych z chaotycznością montażu kinówki, ale w żadnym stopniu nie naprawia wielu błędów które leżały w samym sercu tego filmu. I tyle. Dodaje sceny które nie wnoszą do fabuły, nic bez czego ten film nie mógłby zostać zrozumiany (nawet scena "komunii" ze Steppenwolfem bardziej służy fundamentom pod Justice
  • Odpowiedz
@jjsszz:
Ad. 1. W domu, w salonie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ad. 2. Właśnie tego nie rozumiem, tak jakbym oglądał całkiem inny film niż moi znajomi. Szczerze powiem, że teraz chętnie poszedłbym do kina na ten film. Zniechęciły mnie opinie znajomych i recenzje.
Ad. 3. Nie mam pojęcia chyba bd musiał obejrzeć razem z nimi bo nie ma rady. Jeśli w kinie była wersja 3h to
  • Odpowiedz
@hero5000: Wersja extended uzupełnia momentami dziurawą fabułę wersji kinowej. Wersja extended powinna być puszczana w kinie może w tedy na ten film nie wylałaby się taka fala hejtu (może to faktyczny zawód a może hejtowanie przez fanów Marvela, nie wiem). Postać Batmana na plus, konflikt na plus, nie jestem jakimś znawcą uniwersum DC ale bardzo zaintrygowały mnie te wizje/sny, najbardziej ta pustyni z postaciami zlatującymi z nieba, chętnie dowiem się
  • Odpowiedz
@Joz: Fakt, ta scena z końcówki nie dodaje absolutnie nic do fabuły filmu jedynie, jak napisałeś, buduje fundament pod fabułę JL. Myślałem, że jednak w krótszej wersji brakowało kilku scen pomagających zrozumieć fabułę, przynajmniej komiksowym laikom.
  • Odpowiedz
@jjsszz: No to już nie wiem czo te ludzie. Wg. mnie film był dobry, nie rewelacyjny ani nawet świetny, po prostu dobry. Nie było takiej rewelacji jak po obejrzeniu Mrocznego Rycerza, ale też wogóle się nie zawiodłem, może dlatego, że z miejsca byłem trochę do filmu uprzedzony.
  • Odpowiedz