Aktywne Wpisy

mirko_anonim +4
✨️ Problemy w związku z matką narzeczonej przed ślubem Ⓘ
Spotykam się z dziewczyną okolo 3 lat, jesteśmy zaręczeni i obecnie planujemy wesele.
Narzeczona mieszka z Matką, razem pracują w swojej firmie, dojeżdżają do pracy i ogólnie spędzają bardzo duzo czasu razem.
My spotykamy sie czasami po pracy, weekendy, wspólne urlopy.
Nie jest to sytuacja idealna dla mnie ponieważ wolałbym mieszkać razem ale ok, zdecydowaliśmy sie ze do ślubu bedziemy w takim związku.
Od
Spotykam się z dziewczyną okolo 3 lat, jesteśmy zaręczeni i obecnie planujemy wesele.
Narzeczona mieszka z Matką, razem pracują w swojej firmie, dojeżdżają do pracy i ogólnie spędzają bardzo duzo czasu razem.
My spotykamy sie czasami po pracy, weekendy, wspólne urlopy.
Nie jest to sytuacja idealna dla mnie ponieważ wolałbym mieszkać razem ale ok, zdecydowaliśmy sie ze do ślubu bedziemy w takim związku.
Od

Eneduerikuzfakiem +136
Ojczyznosław XD
#theboys
#theboys
źródło: 1000017051
Pobierz

ktos to robil? bardzo przestarzale?
inb4 php to guwno
potrzebuje jakis srednio-zaawansowany kurs pehapa by ogarnac troche jak dziala backend (jestem frontem), a cms to chyba spoko start
ewentualnie jakies substytuty? zawsze mi sie odechciewa uczyc php bo sa petle albo wysylanie maili...
#php #webdev #tutorial #programowanie #eduweb
źródło: comment_ZpmMXsHaobTpn7FWVi5CnQk5czB0F2VI.jpg
Pobierz@ldm666: w8 ... właściwie w jakim języku niema pętli, lub ich implementacji?
I czemu nie znasz codeacademy? I czemu u diabła szukasz po polsku?
Chociaż tam jest podstarzały content i musisz pamiętać o tym by się uczyć strukturalnego, obiektowego mysqli i pdo.
Najwięcej nauczyłem się z implementacji dokumentacji php.net
Eduweb? Nie polecam, mam komplet i mi się nigdy nie przydał. Dosyć mocno przestarzałe, dlatego przerabiałem youtube + dokumentacje. Teraz potrafię to co jest przestarzałe w filmiku zamienić na
@npsr: Chodzi o to, ze trafiam na kursy z podstaw, a szukam coś w stylu php dla programistów, tylko na jakimś przykładzie, ktory uczy nie tylko stricte jezyka, ale tez od razu napisze jakis podstawowy backend, jakies wzorce itd
@Vemar: Tak jak wczesniej, widocznie nie bylem scisly - znam js hehe, dlatego po prostu
To to tutaj widzisz, to są short opening tags, czyli rzecz, która jest całkowicie nie zalecana i sprzeczna z dobrymi praktykami.
Po drugie ten kod jest zły.
Koleś w widokach ( bo coś ala widok jest na tym screenie ) robi magię i cuda, z których się już nie korzysta w php, który uznaje się
http://www.php-fig.org/psr/psr-1/
anyway rozumiem, zaczalem juz szukac materialow na youtubie, chociaz tez ciezko z czyms w miare nowoczesnym
@Verbatino: Ja naprawde znam te wszystkie strony, po prostu potrzebuje jakis konkretny materiał
No nic, zerkne na lynde
po prostu ja w pracy nie wychodze z php poza proste rzeczy zwiazane z widokiem, a chcialbym liznac troche backendu. nawet nie tyle by w nim pisac (chociaz kto wie), ale by lepiej zrozumiec. dlatego wlasnie nie szukam kursu jak zrobic foreacha w pehapie, tylko jak napisac caly dzialajacy system, nawet podstawowy.