Aktywne Wpisy
zarroc +5
dawno nie bylo galerii memów a już weekend się zaczal, na pewno coś się znajdzie
bruhmomentow +26
jedyne co mam meskiego to morde i #!$%@? jak puszka monstera (wypilem i nie moge teraz spac) #femboy
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
Podróże
Gospodarka
Ukraina
Technologia
Motoryzacja
Sport
Rozrywka
Informacje
Ciekawostki
https://www.facebook.com/tomasz.terlikowski/posts/1376935059003363
Niby domyślam się, że mu chodzi o niewyparcie się w chwili prawdy, gdy już znikąd nie ma pomocy, ale on przelew krwi czyni zjawiskiem pożądanym oraz nawołuje do niego innych: "jesteśmy wezwani", zamiast składać swoje własne przyrzeczenie. Po trupach do celu. Skłonność a może nawet jakaś ochota oddawania życia, aby stać się pożywką dla wiary, jest jedną z tych rzeczy, które trzymają mnie z dala od chrześcijaństwa.
#chrzescijanstwo #katolicyzm #wiara #religia #oswiadczenie
On podkresla jego znaczenie dla Kosciola i zaznacza, ze w obecnych czasach trzeba byc na nie gotowym w sytuacji, gdyby za swiadectwo i nie wypieranie sie swojej wiary grozily jakies konsekwencje.
Zreszta w calosci tekstu zdania przez Ciebie zacytowane zyskuja jeszcze inne znaczenie - chodzi o to, zeby podkreslic, ze chrzescijanstwo nie jest jedynie religia radosna, ktora
@Pogromista: ale to nie Bog zsyla mordujacych - problem w tym, ze On dal wolna wole WSZYSTKIM.
rowniez tym, ktorzy mordują.
Zreszta - ja nie mowie, ze Terlikowski wyrazil moje mysli - ja jedynie dokonalam interpretacji wpisu tego pana.
Natomiast w historii ludzkosci mnostwo jest przykladow ludzi,