Wpis z mikrobloga

Szukam chmury z dużą ilością darmowej pamięci. Może być ona inwigilowana na 100 sposobów ponieważ potrzebuję jej do przechowywania danych z matlaba, wrzucania dla siebie kursów, książek. Najbardziej zależy mi na tym żeby nie lecieli w ch** jak onedrive ze po jakimś czasie mi zmniejszają ilość miejsca "bo tak". Ważne też żeby dane nie były usuwane po kilku latach bez pobierania.

Jakieś propozycje?

#chmura #programowanie #pcmasterrace
  • 19
  • Odpowiedz
@Regulaminem: klasyka cebuli:
Trzymajcie moje pliki kilka lat, nawet nie koniecznie będę się logował, tyyyyle gigów. Tylko koniecznie za darmo, bo przecież wszystko powinno być za free.
  • Odpowiedz
@piachu: Typowa cebula narzeka na wszystko.
Moi drodzy poznajcie @piachu który płaci za wszytko! Nawet za coś co zazwyczaj jest darmowe.
Widzę że nie można tutaj o nic zapytać bo zlatują się śmieszki które chcą zabłysnąć.
  • Odpowiedz
@kuskoman: no ale właśnie o to chodzi, że za darmo zwykle nie ma 100GB, tylko mniej ;)
@Regulaminem: no zazwyczaj w darmowym jest właśnie niski limit przechowywanego miejsca i o to chodzi. Kupiłem Office'a 365 i polecam, dają do niech terabajta w chmurze
  • Odpowiedz
@piachu: Ok w darmowym jest niski limit dlatego pytam który DARMOWY serwer ma najwięcej. Nie narzekam że darmowe mają za mało. Mam nadzieję że nie uraziłem Cię tym że chcę chmurę za darmo podczas gdy ty za nią zapłaciłeś? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Btw. Mogę się mylić ale Twój 1 tera też nie jest dożywotni. Pewnie po jakimś czasie zostanie cofnięty i właśnie tego chciałbym uniknąć.
  • Odpowiedz
@Regulaminem: w świecie usług 'dożywotnie' nie jest nic - oczywiście mam go tak długo jak płacę (aczkolwiek pliki były by skasowane bodaj rok po wygaśnięciu abonamentu). Żaden hosting (szczególnie darmowy) nie da Ci gwarancji dożywotności
  • Odpowiedz