Wpis z mikrobloga

Mircy mam problem, jest możliwość odróżnienia oryginalnej opony dunlop od nalewki? Model to DUNLOP SP244 385/55R22.5
Wydaje mi się że są chińskie gdyż sprawdzałem cenę i wyszło mi mniej więcej 1700-2000 a cena o jakiej się dowiedziałem to 1200. #tir #motoryzacja #opony
  • 15
  • Odpowiedz
@DyzioPaladyn: No Dunlopa bym o wypuszczenie dziadostwa nie podejrzewał.
Skro to netto, to brutto ci wychodzi tak jak podałeś (mniej więcej). Weź nie cebulacz tych 400zł przy tej kwocie (~4 000), bo to zaledwie 10% różnicy w cenie, a opona i hamulce - rzecz najważniejsza.
  • Odpowiedz
@defoxe No właśnie sam ich nie kupowałem, reszta firmy dostała chińskie opony, tylko ja dostałem dunlopy. Cena jaką znam też może być sfingowana przecież ( ͡° ͜ʖ ͡°) chodź mam nadzieje że ze mną w kulki nie leci. Zdjęcia jak porównuje to żadna inna opona nadlewek nie ma. Jadę z tym po weekendzie do oponiarza, lepiej żeby to chiński szajz nie był.
  • Odpowiedz
@DyzioPaladyn: Jeśli jest to bieżnikowany Dunlop to szukaj napisu RECHAPE i zazwyczaj jest doklejona nazwa firmy bieżnikującej. Nie ma opcji, żeby tego nie było. A jeśli to bieżnik to na tym nie jeździj bo tego sie nie wrzuca na przód!!
  • Odpowiedz
@xspeditor: Remix to opona kompletnie nalewana razem z bokami i jest to niebo a ziemia. kosztuje jednak jak na regenerowana opone wcale nie malo( ͡° ͜ʖ ͡°)
co wiecej jest to jedna z nielicznych opon regenerowanych, zaprojektowana do dociecia bieznika.
  • Odpowiedz
@wronek89: a to o tym nie wiedziałem, pamiętam tyle tylko zę woziliśmy kiedyś te opony do ffabryki do Francji na Remix właśnie, do Clermont chyba. Wtedy opłacało się ją kupić a teraz to już nie bardzo. Ogólnie dla mnie Michelin jest ponad wszystkie opony do ciężarówek i jeśli nie jeździ ktoś po budowach to naprawdę nie rozumem po co kupuje się jakieś Chińczyki albo Dunlopy
  • Odpowiedz
@wronek89: trzebaby zrobić test z róznymi oponami na jednej naczepie, ale teraz to praktycznie jak ktoś delikatnie jeździ to raczej nie wymienia opon w naczepie, tylko nowa - 3/4 lata i do sprzedania
  • Odpowiedz