Wpis z mikrobloga

Dzień dobry wszystkim:) Mam taki problem. Otóż mam 2 strony na hostingu hekko.pl. Dzisiaj niestety coś się porobiło, gdyż od południa nie mogę wejść na strony postawione na tym hostingu oraz na stronę samego hekko. Na innym kompie jest bez problemów(tam jest inny dostawca internetu), wszystko działa.

Tak samo jak wchodzę przez serwer proxy, to też nie ma problemów. Co się mogło stać? Do tej pory nie było najmniejszych problemów, a dzisiaj coś takiego. Może ktoś miał podobny problem i miałby chwilkę czasu udzielić porady? Z góry wielkie dzięki.

#komputery #sieci #informatyka
  • 7
@codiferent: Sprawdź ping do Twojej strony i do hekko z Twojego komputera i z innego komputera.
Sprawdź również traceroute - możliwe, że gdzieś po drodze ruch się "gubi" - będziesz wiedział gdzie. Może być to wina dostawcy, może być wina łącz, które występują pomiędzy Tobą a Hekko.
@webh Jeśli chodzi o ping, to wyświetla się: Request timed out. Na drugiem kompie z innym netem jest już ok.

Co do traceroute, to nie wiem nawet co to jest i jak to sprawdzić, także jeśli mógłbyś nakierować :)
@codiferent: Otwierasz terminal i wpisujesz:

tracert hekko.pl

W efekcie powinieneś uzyskać coś takiego jak na screenie.

Jeśli gdzieś się będzie "gubiło", tj. będzie kilka następujących po sobie przerw, "Request timed out" itd - to prawdopodobnie tam jest właśnie problem. Jeśli jest to u Ciebie w sieci to musisz kontaktować się z adminem swojej sieci. Jeśli gdzieś dalej to najszybciej chyba z kimś z Hekko.
webh - @codiferent: Otwierasz terminal i wpisujesz:

tracert hekko.pl

W efekcie ...

źródło: comment_uGqCkDrPWGS98mDB2IwaSTXQSo5jnqJT.jpg

Pobierz
Cześć, tylko chciałem się upewnić, czy wszystko działa Ci obecnie prawidłowo z tymi stronami? W Hekko wydaje nam się, że to był jednorazowy incydent związany z problemami styków międzyoperatorskich i nie powinien się powtarzać. Czy po tym dniu wszystko działało już prawidłowo?