Wpis z mikrobloga

Hej, #rozowepaski.

Mam problem z włosami - u nasady są oklapnięte, a strasznie puszą się na końcówkach.

O ile z górą włosów sobie radzę (pianka do włosów daje radę), tak z dołem próbowałam wielu rzeczy. Wszelkie maski nawilżające, jedwab i tak dalej dają niezadowalający efekt.(,) Macie jakieś sposoby, żeby te włosy sie nie puszyły? Są gęste, bardzo reagują na wilgoć, mam je teraz do ramion i robi mi się na głowie takie trójkąt z włosów. ( ͡° ʖ̯ ͡°)

#kosmetyki #pytanie #kiciochpyta #wlosomaniaczka #wlosy #pielegnacja #uroda
  • 20
@ronette: może to być wina szczotki, kup sobie najlepiej tangle teezer. staraj się jak najmniejj narażać włosy na zniszczenia tj. nie susz/prostuj/kręć zbyt często. spróbuj pobawić się olejem kokosowym, powinny się trochę wygładzić i przy okazji końcówki Ci za to podziękują.
@Shanny: używam jej właśnie, ale po myciu. Może powinnam użyć jej przed. Faktycznie trochę te włosy przyklepuje, bo nie mogę jej używać na skalp. Dzięki. :)
@Kaplanka: pianka z Syossa (próbowałam tak z pianką z Nivea ale nie poradziła sobie) - po wysuszeniu albo gdy mam delikatnie wilgotne włosy to robię głowę w dół i wcieram piankę w głowę. :) Ta z Syossa jest bardzo mocna. Starcza mi spokojnie na
@Jessamine: nie bawię się w cieniowanie włosów, brzydko wtedy wyglądają.
@Warszawianka_01: dziękuję. ;)
@zozolandia: Z tangle teezerem moje włosy się nie polubiły. Używam go tylko po myciu. Myślałam o olejowaniu właśnie, dzięki. :)
@Poprawie: no właśnie nie są. ( ͡° ʖ̯ ͡°) Bardzo o nie dbam i są w dobrej kondycji. Ale dziękuję, spróbuję tej maski. :)
@ronette: na górę może peeling z glinki na odbicie u nasady, a na podniesienie z pomysłów to mam spray z solą morska, a na dół może kombos olej lniany + żel lniany? Z gotowych to może odżywka kallos Color wgnieciona po myciu w niewielkiej ilości? Lub ziaja bez spłukiwania, na przykład ta do włosów farbowanych.
@ronette: Zmień pielęgnacje, poszukaj innego szamponu i odżywki. Spróbuj odżywki z sylveco lniana maska. Jedwab wg mnie jest słaby, tylko skleja niepotrzebnie włosy. Na końce spróbuj z olejkiem z elseve (złote opakowanie). Do uniesienia możesz spróbować z Batiste oni mają teraz jakiś spray unoszący włosy u nasady. Susz włosy zimnym nawiewem. ( ͡º ͜ʖ͡º). Możesz spróbować też z podcięciem włosów maszynką ( ͡º ͜ʖ
@ronette: Najlepiej w odżywkach używać substancji które nie oblepiają włosa tylko wbudowują się w jego strukturę i wzmacniają ją. Przyczyn tego typu problemu jest wiele wszystko zależy od tego jak wygląda Twój tryb pielęgnacji, stylizacji oraz wiele innych. Łodygę trzeba zobaczyć pod mikrokamerą (1000 powiększenie) i sprawdzić czy włos ma tendencję do rozchylania się łuski lub do rozszczepu podłużnego. Radzę wizytę u dobrego trychologa, który dobierze odpowiednie kosmeceutyki trychologiczne.