Wpis z mikrobloga

Jaką postać sobie zrobiliście? Faceci lubią czasami grać kobitką a kobiety grać facetem.
#pokemongo #pokemon
Mieszkopol - Jaką postać sobie zrobiliście? Faceci lubią czasami grać kobitką a kobie...

źródło: comment_eY55fH2L5nkFB93tthLwpbzy1ttWBgDq.jpg

Pobierz

Kim grasz?

• Jestem mężczyzną - gram chłopakiem 64.4% (914)
  • Jestem mężczyzną - gram dziewczyną 7.0% (100)
  • Jestem kobietą - gram dziewczyną 5.5% (78)
  • Jestem kobietą - gram chłopakiem 0.8% (12)
  • Mam Lumie / gorszy Android / nie gram / sprawdzam 22.2% (315)

Oddanych głosów: 1419

• 21
  • Odpowiedz
@Mieszkopol: W MMO gdzie na plecy postaci człowiek gapi się godzinami to wolę jednak kobiece, ale tutaj tego przyglądania się pośladkom przez 50 godzin nie ma, więc wybrałem zgodnie z tym, co mam w spodniach.
  • Odpowiedz
@FeniEnt: No jest na tym środku i co? Na ulicy też odwracasz głowę jak widzisz mężczyzn, w lustro nie spoglądasz?
Dla mnie robienie sobie postaci kobiecej jest niezrozumiałe, sama nazwa rodzaju gry RPG sugeruje identyfikowanie się z bohaterem i wczuwanie w daną rolę, a mi jednak bliżej do napakowanego #!$%@? z kwadratową szczęką i wielkim mieczem na plecach niż do filigranowej dziewczyny z kozikiem przy boku.
  • Odpowiedz
@Krol_Pontaru: Na ulicy nie mam wyboru w tej kwestii, więc mi to nie przeszkadza. A w grach MMORPG, bo o takich mówiłem, trudno się wczuwać w postać, gdy nie podejmujesz żadnych wyborów wpływających na świat, zadania polegają na zabiciu 10 dzików i aspekt RPG kończy się na rozdawaniu punktów w statystyki i umiejętności.
  • Odpowiedz
@Krol_Pontaru: No tak, fabularnych MMO jest tak wiele. SW:TOR, SW:TOR i jeszcze w sumie SW:TOR. Jest to gatunek zdominowany przez produkcje jakie opisałem, jak ktoś chce się wczuwać w postać, to wybiera grę z trybem singleplayer. Możesz zakłamywać rzeczywistość ile tylko chcesz, ale fabularne sieciówki to promil wszystkich MMO.
No są niby produkcje jak Life is Feudal gdzie rzeczywiście wybrałbym faceta jako swoją postać, ale jak cały roleplay opiera się
  • Odpowiedz
@FeniEnt: Gdzie ci zakłamuję rzeczywistość? Zresztą temat zaczął się od RPG ogólnie nie samego MMO, owszem sieciówka z jakąkolwiek fabułą to póki co jedynie gwiezdne wojny.
Nie zmieni to jednak tego, że będę za każdym #!$%@? razem prychał przed monitorem widząc na ekranie postać kobiecą z nickiem ,,Maciek99PL" nad głową. Zresztą twórzta sobie jakie postacie chcecie, zacząłem tu od śmieszkowania, ale chyba zostałem wzięty na poważnie.
  • Odpowiedz
@Krol_Pontaru: Odpowiedziałeś na mój komentarz odnoszący się wyłącznie do MMO. Nawet nie MMORPG, po prostu do MMO. Dziwisz się więc, ze ciągnę to w tym kierunku zamiast klasycznych papierowych RPG lub nawet cRPG?
  • Odpowiedz
@FeniEnt: Zmienia wiele bo to ty się odnosiłeś do mmo a on zarówno do mmo i rpg tak więc prawdą jest, że na początku temat był bardziej ogólny.
Co nie zmienia faktu, że na początku to po prostu był śmieszny komentarz na stronie ze śmiesznymi obrazkami nic zakrojonego na szerszą dyskusję.
W każdym razie miłego dnia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Krol_Pontaru: Nawet w najpapierowszych RPG każdy może wcielić się w dowolną postać, dlaczego nie miałbym zatem wcielić się w postać o przeciwnej płci niż moja? Nie widzę w tym nic dziwnego.
  • Odpowiedz
@Mieszkopol: Jak gram, to się poniekąd utożsamiam ze stworzoną postacią, więc wolę postacie żeńskie jako różowy. Jak nie mam wyboru, to trudno, ale jakoś dziwnie mi się wtedy gra xD
  • Odpowiedz
@Krol_Pontaru: Mówiłeś coś identyfikowaniu się z postacią, i w niektórych grach rzeczywiście fajnie jest upodobnić swojego bohatera do siebie aby bardziej się z nim identyfikować np: Fallouty. Co innego wczuwanie się w postać bo można wczuć się w postać kobitki jak i faceta np: W wiedźminie jesteśmy Geraltem i Ciri i wczuwamy się w obie postacie. W Mass Effect jesteśmy komandorem Shepardem i to w niego trzeba się wczuć, bo
  • Odpowiedz