Aktywne Wpisy

zwykly_szarak +258

mickpl +58
Ceny najmu tak na oko to już koło 10-20% niżej r/r w zależności od typu lokalu.
Ciekawe czy niedługo najemcy się nie zaczną orientować i nie będzie przerzucania wyższych kosztów życia na landlordów, w sensie obniżasz pan albo się przeprowadzam do tego samego tylko taniej. Pewnie tak.
#nieruchomosci #wynajem
Ciekawe czy niedługo najemcy się nie zaczną orientować i nie będzie przerzucania wyższych kosztów życia na landlordów, w sensie obniżasz pan albo się przeprowadzam do tego samego tylko taniej. Pewnie tak.
#nieruchomosci #wynajem

darmowe książki od ms
https://blogs.msdn.microsoft.com/mssmallbiz/2016/07/10/free-thats-right-im-giving-away-millions-of-free-microsoft-ebooks-again-including-windows-10-office-365-office-2016-power-bi-azure-windows-8-1-office-2013-sharepoint-2016-sha/
@M4ks: serio? Niechętnie patrzę w stronę .NET (Java here), ale wydawało mi się, że .NET rośnie w siłę. Szczególnie po niby otwarciu na opensource. Wiem, że MS robi mocny marketing, żeby tak
Poza tym tak jak piszesz - cały pakiet. Dostajesz serwer i dobre narzędzie do administrowania wszystkim w łatwy sposób. Wiem np. joby można powołać czy edytować poleceniami, ale czasami łatwiej i szybciej jest wyklikać jakąś opcję. Microsoft po prostu oferuje coś czego nie ma konkurencja spójne rozbudowane środowisko. Mimo że ich produkty mają sporo wad.
@mk321: W Dynamics można korzystać z bd Oracla, ale nie jest to wskazane ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Oracle z tego co słyszałem od innych programistów to jest głównie stosowany w instytucjach państwowych jak np. banki. Podobno jest też bezpieczniejszy. Jeżeli chodzi o całą resztę to MS SQL Server, ponieważ jest szybki i oferuje dużo możliwości (SSRS, SSAS, SSIS itd.). Poza