Wpis z mikrobloga

Sciagnalem #pokemongo i mam problem z gps not found. Jak wchodze do gry jest spoko wszystko smiga ale wystarczy ze telefon sie wygasi,ktos zadzwoni czy cokolwiek i wyskakuje mi gps not found.

Czytalem na necie ale tam sa same gownoporady pokroju "sprobuj wlaczyc i wylaczyc gre" "ustaw gps na najwyzszy priorytet" "zobacz czy masz wlaczony gps":|

Ma ktos problem taki jak ja?Telefon to lg 4g lte na najnowsxym androidzie 6.0 Grajac w #ingress nie mialem tego problemu.

Jakies programy sciagnac cos?
  • 9
  • Odpowiedz
@CreativePL: Mam taki sam problem i od paru dni staram się go rozwiązać... Też w Ingress bez problemu, dopiero w Pokemonach. Spróbuj sciągnąć taką apkę ActiveGPS i daj znać czy pomogło
  • Odpowiedz
@CreativePL: jakby udało ci się to naprawić to daj znać. Ja myślałem, że to wina GPSa i dwa dni przeglądałem neta, naprawiałem fixami itd ale się okazuje że to jednak nie przez to. Gdyby nie ten bug to apka działa świetnie :S
  • Odpowiedz
@CreativePL: Z mojej strony na G4 Stylus padł gps po zalaniu ale mam identyczne objawy jak ty na LG G2 i grą pokemon. Ingres działa idealnie (tylko na G2) ale pokemony tracą GPS i nawet chyba nie chcą wznawiać próby. W ingresie wystarczy kliknąć na portal i wstecz to natychmiast zaczyna odświeżać
  • Odpowiedz
@Tanvage: Dopiero przyszedłem na chatę to ogarnęto może bardziej pro bo na miescie to cięzko. ściągnąłem kilka apek do wzmacnianai gps i innych pierdół i żadna nie działa. Niektórzy w necie pisali żeby przywrócić telefonowi ustawienia fabryczne. Ale na tak radykalny krok się nie zdecyduje.
  • Odpowiedz