Wpis z mikrobloga

@muted:
#informatyka
#sieci
#programowanie
Mirki, mam bardzo poważny problem z komputerem.
Mianowicie, jestem jego użytkownikiem.
W zasadzie, to nie mój problem, tylko komputera.
Ale jako że jestem z nim tak zżyty, że ciężko mnie oderwać, także i mój
Od jakiegoś czasu nawet przeglądarka mi się wysypuje
Zrobiłem skany ESETem, SpyBotem, defragmentowałem dysk, Combofix, adwcleaner.
A ten ciulas i tak się mula i wiesza i freezuje i crashuje i Bóg jeden wie o co mu chodzi.
Więc zacząłem się obawiać, że ktoś może mnie hackuje.
I zacząłem grzebać.
Stąd pytanie, czy to normalne, żeby przy wyłączonej przeglądarce łączyło mnie na tylu portach? http://imgur.com/a/BDI2y
Gdyby znalazła się jakaś dobra dusza i pomogła mi ogarnąć co jest nie tak, wszedłbym nawet pod biurko, ale tego byście nie chcieli.
Thank you from the mountain.
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Dolan:
F16 :P
@teraz_z_kontem
Windows update mam wyłączony, w trybie awaryjnym/safe mode komputer zawsze ładnie śmiga.
Po prostu często skacze mi zużycie procesora do 99%, nawet przy przeglądaniu Wypoku. Wszystko zatrzymuje się w miejscu, czas zamiera, a ja się zastanawiam co robię nie tak ze swoim życiem.
  • Odpowiedz
@muted: przeinstaluj windowsa :P a co ci tak muli dokładnie, jaki proces? poka zrzut z monitora zasobów, obczaj tam zakładki z dyskami też
  • Odpowiedz
@Dolan:
Gdybym to ja wiedział to bym Ci powiedział, ale jak mi powiesz jak mam odpalić monitor zasobów jak nawet kursor się nie chce ruszać to Ci powiem. :P
  • Odpowiedz
@director:
http://imgur.com/z3nmGrT - antywirus i przeglądarka wyłączone. Świeżo po ruszeniu combofixem.
System wysypał mi się dzisiaj do samego biosa.
Nie chciał ruszyć nawet w trybie awaryjnym. Wyszedłem do kuchni przy defragmentacji dysku, a kiedy już wróciłem, wszystko leżało.
Pojawił się problem z bootmgr.exe.
Wszedłem pod biurko, wygrzebałem kompa, podpiąłem odtwarzacz i odpaliłem Hirens. Też nie chciał pójść, ale po dwóch próbach, jakimś cudem system załadował się do poziomu z którego mogłem odpalić
  • Odpowiedz
@muted: Moim zdaniem to jakiś syf jest. Z tego zrzutu nie widzę dokładnie ile jest tych połączeń, ale są półotwarte, tzn. Twój komputer próbuje się połączyć z jakimiś hostami, ale te połączenia nie dochodzą do skutku. Takie połączenie zapycha tylko pamięć. Normalny program zakończyłby działanie po około 60 sekundach. Windows Update na 100% by tak nie działał.
  • Odpowiedz
@director:
Dzięki za konstruktywną wypowiedź. :)
Jakaś solucja? Nie znam się, szczerze przyznam, dopiero od niedawna zacząłem się w ogóle interesować tym tematem.
  • Odpowiedz
@muted: Przeinstaluj system, zainstaluj antywirusa i firewalla na komputerze. Wiem, że to rozwiązanie w stylu "zmień pracę i weź kredyt", ale często opcja zero jest najlepszym rozwiązaniem.
  • Odpowiedz