Wpis z mikrobloga

Doszły jakiś czas temu mnie ploty, że #microsoft kupił #xamarin i jest teraz dostępny za free do #visualstudio (nie interesuje mnie "xamarin studio" tylko normalna, pełna integracja z Visualem). Prawda to? Bo na stronie Xamarina jest wciąż opcja "try". Cennik z kolei jakiś dziwny.. :/
Pytanie pomocnicze - w ramach studiów podyplomowych mam dostęp do oprogramowania MS (systemy, narzędzia developerskie etc), czy orientuje się ktoś, czy w ramach tego mogę mieć dostęp do jakiejś wypaśnej wersji Xamarina?
#dotnet (i trochę #programowanie)
  • 12
@hesar: Czyli byłem blisko.. Spróbuję w takim razie jakoś przez uczelnię. Szczególnie, że to i tak hobbystycznie. Próbowałem z Xamarin studio, ale to jest jakieś podnarzędzie ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@KSENSEI: @eovenn: na razie instaluję Visual Studio Update 3 i przy okazji zaznaczyłem w opcjach, że chcę Xamarina, zobaczymy co i jak. Tylko niezależnie od tego, trzeba mieć chyba konto na xamarin.com, które umożliwia korzystanie przez pierwszych 30 dni za darmo, a potem....?
@meetom: Xamarin jest darmowy i dodany do Visual Studio 2015 Update 2, ja nie potrzebowałem zadnego konta Xamarin, po prostu zainstalowałem Visual Studio i działało.