Wpis z mikrobloga

@MaddoxX1911: Akurat mam zostaje trochę mleka i ciśniemy. Ser biały, śmietana, masło. Niby nic, ale te kilka złotych się zaoszczędzi. Chociaż to o pieniądze nie chodzi. Masło z takiego swojskiego mleka ma tak zajebisty smak, że wszystkie inne po prostu się umywają.
  • Odpowiedz
@zupacebulowa @souriss: Takie uroki mieszkania na wsi :P Dopiero z czasem sie to widzi. Sam kiedys myslalem, ze mieszkanie w miescie lepsze, ale teraz nie chce wynoscic. Wszystko co "swojskie" smakuje lepiej i jest zdrowsze.
  • Odpowiedz
@Plaben: otóż to. Dzięki temu też jesteś w jakiś sposób samowystarczalny. Własne warzywa, owoce, nabiał. Nie używamy chemii w ogóle. Więc i człowiek jakiś taki zdrowszy się czuje. :-)
  • Odpowiedz
@souriss: brakuje jeszcze własnego chleba z własnej mąki z wlasnego zborza z wlasnego mlynu pieczony we własnym piecu opalanym własnym drewnem z wlasnego drzewa z wlasnego gaju. Oczywiście takie masło należy posmarować własnym nożem z własnej stali wykutej z wlasnego pieca własnym młotem na własnym kowadle i za hartowane we własnym wiadrze z własną woda z wlasnego stawu. @Trollsky na bank tak robi. A ze sezon w pełni do
  • Odpowiedz