Wpis z mikrobloga

Wiecie po czym poznać że macie znajomego debila? Ja już wiem.
Właśnie po 2 tygodniach społecznej nieobecności spotkałem mojego znajomego. Twarz cała w strupach i krostach. Skóra czerwona jak by opalal się bez kremu z filtrem. Wszystko dlatego że 2 tygodnie wcześniej gdy zaschlo mu w gardle na imprezie postanowił wypić wodę z kaloryfera. Debil nie wiedział że woda płynąca w kaloryferze to nie woda pitna a specjalna emulsja. Tydzień siedział w szpitalu i robił pod siebie, takiej dostał sraki że tylko mu zmieniali kroplowki bo po 5 minutach od posiłku wszystko wychodziło drugą stroną.
#podludzie #imprezy #typowyseba
#ushp
  • 24
  • Odpowiedz
@Vits: Często w kaloryferach jest zaworek do odpowietrzania, jak odkręcisz całkiem, to czasami dość mocno może się polać. Co nie zmienia faktu, że zwykła woda strasznie śmierdzi, a glikol raczej smakuje inaczej niż woda ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 9
@vegaushp w grzejnikach płynie normalna woda, jedynie cholernie zanieczyszczona bo z reguły nie jest wymieniana bez potrzeby

glikol jest w instalacjach wody lodowej
  • Odpowiedz
glikol jest w instalacjach wody lodowej

@Cender: Jak się ma grzejniki aluminiowe i instalacje z miedzią powinno się stosować glikol, czy jakiś inny czynnik, nie pamiętasz już dokładnie co. Robi się, żeby zapobiec elektrolizie.
  • Odpowiedz
@JezdzeDoSkandynawiiPoTruskawkiPiwne: ja się spotkałem tylko z tym, że miedzi i aluminium nie można bezpośrednio łączyć (specjalne złączki oddzielające te dwa metale od siebie) i że musi być układ zamknięty, bo woda w kontakcie z powietrzem się utlenia i tlen nam taką instalację #!$%@? korozją od środka ;)

ale o konieczności stosowania glikolu nie słyszałem, no z wyjątkiem chęci zabezpieczenia przez zamarznięciem instalacji (np przy co w budynkach użytkowanych okresowo)
  • Odpowiedz